hónap közepén megírtuk, hogy őrségváltás van orosz részről Afrika szarvánál, az Admiral Vinogadrov hazafelé tart és hogy hamarosan indul a váltás.">
|

Orosz flottamozgások

A hónap közepén megírtuk, hogy őrségváltás van orosz részről Afrika szarvánál, az Admiral Vinogadrov hazafelé tart és hogy hamarosan indul a váltás.

Nos ezen kis frissítés keretében közöljük akkor, hogy a Vinogadrov-hoz hasonlóan szintén Udaloj I-osztályú Admiral Panteleyev egy tanker és egy vontatóhajó kíséretében vasárnap, helyi idő szerint 10:00-kor hajózik ki Vlagyivosztokból.

„A kötelék március 29-én 10:00-kor fogja elhagyni a Zolotoy Rog-öblöt (Vlagyivosztok) és vesz irányt Afrika szarva felé. Mindegyik hajó fel van készítve az Indiai-óceánra. A tengerészek a trópusi klímának megfelelő ruházatot kaptak, a hajók ellátmánya teljesen fel van töltve.” – nyilatkozta a haditengerészet egyik szóvivője.

Vlagyivisztok műholdfelvétel
Ezen a 2006 szeptemberi műholdfelvételen a Csendes-óceáni Flotta néhány hadihajója látható Vlagyivosztok kikötőjében (Nagyítható)

Az Admiral Vinogadrov még nem ért haza egyébként, ma és holnap elvileg még Jakartában vendégeskedik. Menetközben egyébként kiderült, hogy nem csak Indonéziában áll meg kicsit, hanem benéz a kínai Zhanjiang kikötőjébe is.

Az Admiral Vinogadrov útjának állomásai
Az Admiral Vinogadrov hazaútjának állomásai (Nagyítható)