szűzfelszállását végrehajtó első Amerikának szánt C-27J Spartan szeptemberben érkezett meg az államokba, ceremoniális átadására várva. Jelentjük megtörtént. Kicsit be is néztük, hiszen minderre már 15-én sor került.">
|

A Spártai immáron amerikai színekben

Kezd felpörögni az USAF/US Army közös JCA programjának szállítási szakasza. Többször is beszámoltunk már a fejleményekről, így arról is, hogy a június közepén szűzfelszállását végrehajtó első Amerikának szánt C-27J Spartan szeptemberben érkezett meg az államokba, ceremoniális átadására várva. Jelentjük megtörtént. Kicsit be is néztük, hiszen minderre már 15-én sor került.

Az ünnepélyes átadásra a texasi Waco-ban került sor természetesen, ahol a gépek elektronikájának amerikai igényeknek megfelelő kiegészítése zajlik.

C-27J a betonon
Spartan a waco-i betonon

Bár a rivaldafényben csak egyetlen Spartan ácsorgott, igazából egy másik is a bázison tartózkodik már: mintegy 2 hónappal az első gép leszállítása után, október 12-én megérkezett a második gép is Olaszországból. A módosítások végrehajtására értelemszerűen még nem volt elég idő ezen a gépen.

A floridai üzem beindításáig a gépeket az olasz üzem igyekszik minél nagyobb tempóban “ontani”. Az Alenia sajtónyilatkozata szerint hamarosan még rövidebb intervallumokban kerül sor az átrepülésekre. A Torinóból Waco-ba történő átrepülést a második gép egyébként két szakaszban, összesen 19 óra alatt teljesítette: a gép október 12-én 08:00-kor hagyta el az olasz várost, majd egy gyors izlandi tankolást követően az olaszországi indulás után 13 óra és 45 perccel később talajt fogott a Maine állam beli Bangor-ban, ahonnét másnap röppent le Texas-ba.

C-27J oldalról

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.