|

A Raytheon nyerte a JPALS tendert

A Raytheon cégnek ítélték a megközelítőleg 232.8 millió dolláros költségű JPALS tendert, mely az amerikai haditengerészet repülőgép-hordozóinak leszállítórendszerét hivatott modernizálni.

A JPALS (Joint Precision Approach and Landing System) egy GPS-rendszerű, időjárás-független leszállítórendszert takar. A beérkező gépeket a GPS műholdak jelei alapján vezetik rá a célra, és pontos 3 dimenziós jelet is küldenek számukra.

A Raytheon megoldása igen pontosnak és megbízhatónak is bizonyult. Sikerült jelentősen javítani a biztonságon, valamint csökkentek a költségek is. Emellett pedig a rendszer nagyobb rugalmasságot is biztosít. A moduláris felépítés is segít csökkenteni a jövőbeni járulékos költségeket.

hr_jpals_1.jpg
Az ábra a JPALS működését mutatja

„Mikor pilótáink ellenséges terület felett, vagy rossz időjárási körülmények között teljesítik feladataikat, meg kell, hogy legyen a bizalmuk abban, hogy pontosan hazavezetik őket a hordozójukra. Ezért fontos a mi munkánk!” nyilatkozta Andy Zogg, a Raytheon légi és honvédelmi osztályának alelnöke.

Ez a megrendelés, de már az egész JPALS rendszer is bizonyítja: a GPS technológia egyre széleskörűbben terjed, és a haditechnikai fejlesztések minden ágában megállja a helyét.

hr_jpals_2.jpg
Valamint ez is

A Raytheon egyébiránt az egyik legsikeresebb haditechnikai cég a világon, 2007-ben 21.3 milliárd dollár értékben adott el védelmi eszközöket.