|

HTKA Hírhalom 2016.18. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

HTKA-kalandok Farnboroughban – Péntek

Kis csapatunk múlthét pénteken megtekintette a FIA szakmai kiállítását, ahol kipróbált mindent, amit lehetett, és a lehető legtöbb információt próbálta begyűjteni az összes kiállított eszközről.

|

V – mint Vulcan

Delta delta hátán Az Avro mérnökei 1947-ben kezdték el fejleszteni első sugárhajtású, deltaszárnyú bombázórepülőgépüket, amivel a Védelmi Minisztérium – új bombázó rendszeresítésére irányuló – pályázatán kívántak indulni. A gép fejlesztésekor a pályázat B.35/46-os követelményrendszerének paramétereiből – 925 km/h végsebesség, 15 000 m-es repülési magasság és 5 500 km-es hatótávolság – kellett kiindulniuk, amelyek teljesítése érdekében […]

|

V-bombázók – 1. rész – gépek, fegyverek, stratégiák

Legújabb cikksorozatunkban a hidegháború legsötétebb éveibe kalauzolunk benneteket. Nagy-Britannia görcsösen próbálja megtartani nagyhatalmi pozícióját, a két új szuperhatalom – az Egyesült Államok és a Szovjetunió – mellett megpróbál hatékony, atomcsapások végrehajtására is alkalmas bombázóflottát fenntartani.