|

HTKA Hírhalom 2017. 52. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hét elején egy csokorba fűzve.

|

HTKA Hírhalom 2016. 10. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

VTOL próbálkozások UAV fronton

American Dynamics AD-150

Az augusztus 24-27 között Denverben megrendezett, az Association for Unmanned Vehicle Systems International (AUVSI) éves kiállítását meglátogatók néhány igazán rendhagyó, ilyen-olyan fejlesztési állapotban leledző UAV-ot is megszemlélhettek. Ezek közös vonatkozásai, hogy mindegyik inkább a „vizes” fegyvernemek részéről jelentkező esetleges jövőbeni igényeket – elsősorban felderítés részbeni/teljes automatizálását – igyekeznek meglovagolni, illetve hogy ehhez részben a repülés […]

|

A Saab VTOL UAS-t fejleszt

A svéd Saab és a svájci Swiss UAV (ezentúl SUAV) együttes erővel kíván betörni a UAS-k (Unmanned Airborne System – pilóta nélküli légi rendszer) piacára. A két cég a közelmúltban szignált egy kölcsönösen előnyös együttműködést egy VTOL (vertical take-off and landing – függőleges fel- és leszállás) tulajdonságokkal rendelkező UAS-család kifejlesztéséről.