|

HTKA Hírhalom 2016. 36. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

HTKA Hírhalom 2015. 51. hét

A HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hét kezdetén.

|

F-35 mesék – a Wasp és az America

A USS Wasp (LHD 1) érkezése a 2007-es Norfolk Harbor Fest-re

Immáron hivatalos, hogy az Egyesült Államok védelmi minisztériumában úgymond fenik az F-35B-nek szánt böllérkést – egyesek azt is tudni vélik, hogy Robert Gates csak azért nem szúrta már nyakon a programot, mert a Bőrnyakúak vezetősége igen hathatósan lobbizott annak védelmében. Így a Lockheed Martin kapott 2 évet a problémás F-35 változat problémáinak kijavítására. Egyelőre mi […]

|

A Navy újra kiosztja az America nevet

Amióta 2005-ben a U.S. Navy csatát szimulálva elsülyesztette a hosszú karriert háta mögött tudó, Kitty-Hawk-osztályú, szolgálatból kivont anyhajóját, a USS America-t a hajón egykor szolgálók szervezete, az America Carrier Veterans Association folyamatosan az America név újboli kiosztásáért lobbizik.