|

HTKA Hírhalom 2017. 44. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hét elején egy csokorba fűzve.

|

HTKA Hírhalom 2017. 17. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétfőn egy csokorba fűzve.

|

HTKA Hírhalom 2016. 43. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

A kivik is besoroltak műholdazni

Delta IV rakéta indításának pillanatai

Úgy tűnik az új-zélandiaknak elegük lett abból, hogy ha Új-Zélandtól távol állomásozó katonáikkal akarnak műholdas kapcsolatot létesíteni, akkor igencsak borsos, adott esetben 100 százalékos felárral juthatnak csak sávszélességhez. Ha így volt, ha nem, mindenesetre Jonathan Coleman védelmi miniszter a napokban bejelentette, hogy Wellington pénzügyi támogatást ad Washingtonnak a 6 műholdasra tervezett, még kiépítés alatt álló […]

|

Pályán az első geostacionárius SBIRS műhold

SBIRS rajz

Május 7-én, helyi idő szerint 14:10 Cape Canaveral-ben felmorajlott egy orosz RD-180-as rakétamotor és elemelte az indítóálláson álldogáló Atlas V rakétát, melynek rakománya nem volt más, mint a hányattatott sorsú SBIRS rendszer első geostacionárius pályára kerülő műholdja. Annak a SBIRS rendszernek, mely gyökereit 1995-ig vezetheti vissza és immáron 7 év csúszásban és mintegy 270 százalékos […]