|

HTKA Hírhalom 2018. 11. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hét elején egy csokorba fűzve.

|

HTKA Hírhalom 2016. 50. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

Hamarosan repül Omán első C-295-öse

Május 14-én végrehajthatja első felszállását az Ománi Királyi Légierőnek épített első EADS CASA C-295 taktikai szállítógép a spanyolországi San Pabloban. Omán még tavaly májusban rendelt 8 darab C-295-öt öregedő Short SC.7 Skyvan flottájának leváltására és amelyekből három darab tengerészeti járőrként (MPA) fog funkcionálni, a maradék megmarad hagyományos szállítógépnek. Az omániak az új gépek beszerzését alapvetően […]

|

HTKA-kalandok Farnboroughban – Péntek

Kis csapatunk múlthét pénteken megtekintette a FIA szakmai kiállítását, ahol kipróbált mindent, amit lehetett, és a lehető legtöbb információt próbálta begyűjteni az összes kiállított eszközről.

|

Tengerészeti járőr vegyes

A haditengerészeti járőrgépek piaca egyre jobban pörög. A kisebb méretkategóriában ezen tortából a CN235 és C295 típusainak járőr változataival vaskos szeleteket levagdosó EADS mellett természetesen ott van a Boeing a P-3 Orion nagyméretű utódjával, a P-8 Poseidonnal, de elmondható, hogy mások is mozgolódnak. Nemrégiben a Saab jelentette be, hogy a stratégiájukban szerepel az ezen piacra […]