|

HTKA Hírhalom 2019. 5. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hét elején egy csokorba fűzve.

|

HTKA Hírhalom 2016. 27. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

HTKA Hírhalom 2015. 25. hét

UH-1Y

HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

Rakétavadász FREMM Aegis-szel az olaszoktól?

A címben szereplő FREMM nem teljesen helytálló, de kétségtelen, hogy az olasz Fincantieri egyelőre szigorúan „papíron” történő ötletelésének van köze a francia – olasz együttműködésben megvalósult és jelenleg hadrendbe állítás alatt álló FREMM fregattokhoz. Múlt héten zajlott az Euronaval szakkiállítás Franciaországban, ahol ilyenkor a védelmi ipar haditengerészeti vonatkozásokban érdekelt résztvevői nagy számban jelennek meg. Mint […]

|

Befejeződött a Kongo-osztály képességbővítése

A JFTM-4 Stellar Taka keretében útnak indított SM-3 Block IA az indítás utáni pillanatokban

Majdhogynem napra pontosan 1 évvel legutóbbi ballisztikus rakéta elfogó tesztje után Japán ismét tesztelte a Raytheon SM-3 Block IA rakétáját, mely a többrétegű rakétavédelmi rendszerének felső rétegét adja (majd). Az indításra ezúttal is Hawaii közelében került sor, az indítóplatform pedig Japán Aegis-rendszerű rombolói közül, a Kongo-osztályból a rakétavédelmi képességhez szükséges módosításokat utoljára megkapó JS Kirishima […]