|

Új bunkósbotot kapnak a B-52-esek

Mint ismert a tervek szerint a Buff olyan kort érhet majd meg, mely minden bizonnyal a Boeing egykori tervezőcsapatának legeslegvadabbnál is vadabb álmaiban sem jött elő. Az USAF nehézbombázó erejének máig gerincét adó ikonikus típus utolsó példányai ugyebár a jelenlegi elképzelések szerint 2045 magasságában adják át végleg a stafétát a fiataloknak. A típus akkor már […]

|

Lezárult vizsgálat az ACM ügyben

Mint ismeretes 2007. augusztus 30-án egy B-52-es tévedésből és így mindenki tudta nélkül 6 db, nukleáris fejjel szerelt Advanced Cruise Missile-el (ACM) a szárnyai alatt repült át az észak-dakotai Minot légibázisról a louisianai Barksdale légibázisra. A tévedést csak jópár órával a gép landolása után vették észre.

|

Az USA kivonja legifjabb atomfejes cirkálórakétáit

A 80-as évek közepén tervezett rakéta kifejlesztése során a nagy hatósugár mellett kulcsfontosságú tényezők voltak az alacsony észlelhetőség, túlélőképesség és pontosság. Azaz egy olyan rakéta kellett a Stratégiai Légiparancsnokságnak (SAC), mely segítségével az erősen védett, megerősített célpontok leküzdése is lehetséges.