|

Csúcsragadozók egymás között

Amikor 2015 decemberében megrendezték az Atlantic Trident többnemzetiségű hadgyakorlatot, nagy hírverést kapott az esemény, ugyanis együtt tréningezett három, igen fejlett nyugati vadászbombázó-típus: az F-22, a Rafale és a Typhoon. A lenti kép is ekkor készült, kiegészülve egy T-38C Talon kiképzővel, ami az „ellenség” szerepében vett részt a légi ütközetekben. Ez idén sem lesz másként: az Atlantic Trident 2017 során a trénerek mellett F-15E Strike Eagle-k is a „rossz oldalon” állnak majd, velük szemben pedig a fenti három csúcsgép mellett már F-35 Lightning II-esek is állnak majd.

T-38C, Typhoon, Rafale és F-22-es az Atlantic Trident 2015 során. Idén az F-35 is csatlakozik a csapathoz |Fotó: Amerikai Egyesült Államok Légiereje, Senior Airman Kayla Newman ,

A Langley légitámaszponton április 12-től 18-ig gyakorlatoznak majd az Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország repülőgépei. A vendéglátó egység a helyi 1. vadászezred (wing), amelynek két százada repüli az F-22 Raptort. A többnemzetiségű csapatot a USAF E-3 Sentry és KC-10 Extender repülőgépei támogatják majd AWACS és légi-utántöltő szerepkörben.