|

A Szu-25 utódján dolgoznak az oroszok

Az orosz szakemberek már dolgoznak a Szu-25-ös utódján, mely minden valószínűség szerint a Szu-34-esen alapul majd.

Bár alig vette át az első modernizált Szu-25SzM repülőgépeit az Orosz Légierő, ipari források szerint máris dolgoznak a kéthajtóműves típus leváltásán. Az A-10-es orosz testvére immáron 35 éve szolgálja az orosz népet, így valóban ideje átgondolni, milyen irányvonalak mentén képzelik el az utódlást.

Újabb változat készül a Szu-34-esből

Újabb változat készül a Szu-34-esből ,

A hírek szerint már meg is találták a megfelelő utódot (legalábbis a hozzá szükséges alapot), mégpedig a Szu-34-es személyében. A Szu-24-es leváltására a Szu-27 Flanker átalakításával kifejlesztett típus jelenleg is csapásmérő feladatokat lát el, mint taktikai vadászbombázó, ám az orosz mérnökök némi átalakítással közeli légitámogató repülőgépet faragnának belőle.

A tényleges tervezőmunka 2018-tól kezdődik, érdekes lesz látni, hogy a Szu-34-esen milyen változtatásokat eszközölnek a követelmények teljesítésének érdekében. Az már csak hab a tortán, hogy a taktikai vadászbombázó alaptípus és a közeli csapásmérésre képes verzió mellett terveznek egy kifejezetten elektronikai hadviselésre optimalizált a változatot is.