|

HTKA Block 6

Bő 3,5 évvel a Block 5 szolgálatba állítását követően elérkezett az idő, hogy újból megvariáljuk a dolgokat. Hogy egyszerűbb legyen a dolog arculati megújulást, fórum motor váltást kombinálva szervercserével.

Arculat

Responsive, kijelzőmérethez alkalmazkodó arculati felfrissítését kapott az oldal – ami ezúttal nagyjából rendben működik is, mert hiszen a Block 5 is responsive volt, csak köszönet nem volt benne…

Nem ragozom – főleg így iccakai fél 3 magasságában írva mindezt: nyúzzátok, szokjátok, ha valami nem tetszik, nem működik, stb., akkor irány a Visszajelezések topic!

Új tartalom típusok

Rendszeresen frissülő tartalmi elemként köszönnek be a fotó és videó posztok, melyek nem túl meglepő módon fotókat és videókat fognak felvonultatni. A fókusz a multimédiás tartalom lesz, ám a látottakhoz igyekszünk hosszabb-rövidebb kommentárt fűzni, hogy kerek legyen a történet.

A heti Hírhalom kiegészítőjeként funkcionálnak majd a rövid hírek – ezek elsősorban akkor lesznek publikálva, ha valami lényegesebb hír van, ami nem ér rá a következő Hírhalomig, ám mindössze pár mondatban le lehet tudni.

Ezen tartalmakat eddig nagyobbrészt a Facebook oldalunkra raktuk ki – mostantól ide (is) fogjuk.

Új fórum

Sokatokat érint az új fórum motor is.

Nektek számos kellemes kis apróságot biztosít, – melyekről majd a napokban lesz még szó – nekünk sokkal jobb üzemeltethetőséget.

Fontos, hogy a Block 5-el bevezetett bejelentkezési mód ment a levesbe, az oldal regisztrált olvasói bázisát csak és kizárólagos jelleggel a mostantól a forum.htka.hu címen elérhető fórum kezeli, ott kell bejelentkeznetek.

Bejelentkezni a

Bejelentkezni a “Bejelentkezés, vagy regisztráció” fülre kattintva lenyíló ablakban van lehetőség. Itt van az elfelejtett jelszó link is. ,

Nem pánikba esni, hogy nem tudtok bejelentkezni! A régi jelszavaitokkal nem fog menni, csináljatok egy jelszócserét és utána már működni fog a bejelentkezés. Aki esetleg olyan okokból záródik majd ki, hogy már nem működő email cím van megadva a profiljában és a fórumcsere előtt nem volt jelenése módosítani, az dobjon egy emailt a szerkesztoseg@htka.hu címre és vagy módosítjuk a beállított email címet, vagy ráteszünk a fiókra egy ideiglenes jelszót.

Bejelentkezés után a felhasználói profil oldalatokon beállítható minden – avatar, személyes adatok, mellőzött/ignorált tagok listája, stb.

A látogatók felé néző felületét már nagyobbrészt magyarosítottam, de itt-ott azért akadnak még angol szövegek.

 

Egy szó, mint száz: nyúzzátok, szokjátok, ha valami nem tetszik, nem működik, stb., akkor irány a Visszajelezések topic!

Fórum hozzászólások

 • HAndrás
  Az offtopik elkerülése miatt, valaki röviden leírná egy hsz re hogyan lehet egy másik oldalon válaszolni? (Próbàltam de nem tudok rájönni).
  2 lehetőség is van:
  - a válaszra nyomsz, és megszerkeszted a szövet, majd a kész szöveget egyszerűen kikopizod, és beteszed a cél topicba, mint új hosszászólást.
  Ilyenkor a válaszba bekerülő "quote" abszolút hivatkozásokat tartalmaz. A rendszer címzettet úgyan úgy értesíti, valamint az idézetbe bekerül a visszalink az eredeti topicba.
  - egyszerűen Quote-olod azt a hozzászólást, amire válaszolni akarsz, és még ugyan abba a böngészőablakba elnavigálsz az új céltopicba. Ott elvileg az insert quote megnyomásával már az új helyre tudod beilleszteni az idézetet.
  A végeredmény elvileg ugyan az lesz.
 • Nagyjából az előbbi 2 hozzászóéásban kivesézték a lehetőségeket. A molni által említetthez adalékban:

  molnibalage
  Az egyik a fórum beépített metóduse. A +quote gombra rányomva az egész hsz bemásolódik egy fórumon belüli vágólapra. Ezt aztán másol behívható úgy, hogy a hsz box alatti insert quotes listából beilleszted. Akkor onnan el is tűnik, de maga az idézett hsz + quote gomba az idézés után - quote lesz, oda klikkelve eltűnik a "vágólapról" a hasz.
  #1: egyszerre több hozzászólás is (akár több topicból összeválogatva) "fórumos vágólapra" tehető így. Beillesztéskor pedig még mindig dönthetsz úgy, hogy némelyiket törlöd a vágólapról, nem illeszted be.

  #2: nem feltétlenül kell az egész hozzászólást vágólapra tenni. Csinálhatod azt is, hogy kijelölöd az idézni kívánt szövegrészt -> ekkor meg fog jelenni egy kis overlay ablak, benne 2 lehetőséggel. Ha a "+Quote" opciót választod, akkor az idézendő dolgokat gyűjtő vágólapra kerül a kijelölt szöveg.
 • Tervek az év végi szünetre:
  • befejezni a fórummotor 2.x verziójának fordítását (a fordítás jelenlegi állapota alapján ez igen nagy valószínűséggel teljesül)
  • előkészíteni a frissítést
  Idén már biztosan nem lesz frissítve, de január első felében most már tényleg meglesz a fórummotor verziófrissítés és a dark theme. A sötét megjelenés kapcsán szerintem írtam korábban, hogy opcionális lesz, ezt most csak megerősítem. Ugyanannak a theme-nek telepítve lesz a világos és sötét verziója is, azt' majd mindenki eldönti melyiket állítja be magának.

  Tervek januárra:
  • előkészíteni a hátteret a javított képességű keresőmotorhoz, mert jól tudjuk, hogy az alapverzió valamiért kb. semennyire nem működik itt nálunk
 • Melyik karaktertípust és mekkora méretben használja a fórum? Ha valaki mást használt az istennek sem lehet sem a saját sem az idézett szöveget a deafultra visszatenni. Nekem legalábbis nem megy....
 • molnibalage
  Melyik karaktertípust és mekkora méretben használja a fórum? Ha valaki mást használt az istennek sem lehet sem a saját sem az idézett szöveget a deafultra visszatenni. Nekem legalábbis nem megy....
  Én is ezzel kínlódtam a neked írt hozzászólásomban.
 • A szerkesztőablak gombsorának jobb szélén van 2 elkülönülő gomb: a Tx feliratú a "Formázás eltávolítása". Ha azt ráeresztitek a kijelölt szövegre, akkor annak illene leszednie a formázást. (Elküldés előtt előnézetben tudjátok ellenőrizni, hogy tényleg sikerült-e neki.)
 • Tcat
  A szerkesztőablak gombsorának jobb szélén van 2 elkülönülő gomb: a Tx feliratú a "Formázás eltávolítása". Ha azt ráeresztitek a kijelölt szövegre, akkor annak illene leszednie a formázást. (Elküldés előtt előnézetben tudjátok ellenőrizni, hogy tényleg sikerült-e neki.)
  Köszönöm!
 • Javasolnám a láblécben az RSS linket átalakítani:

  erről:
  <a href="/feed/"><i class="fa fa-rss"></i> RSS hírfolyam</a>

  erre:
  <a href="/feed/" type="application/rss+xml" target="_blank"><i class="fa fa-rss"></i> RSS hírfolyam</a>

  Valamint az oldal fejrészébe egy ilyen bejegyzés is jó lenne (ez még fontosabb is talán):

  <link href="https://htka.hu/feed/" rel="feed" type="application/rss+xml" title="HTKA">

  Így az rss olvasók maguktól is meg tudják találni a feedet. Tudom, már nem divat az RSS, meg nem hozza a kattintást, meg amúgy sem pörög a kontent, de van aki még használja.
 • Veér István
  Javasolnám a láblécben az RSS linket átalakítani:
  Utánanézek majd. Ha a motor frissítés után nem látszik, akkor emlékeztess majd rá légyszi! :)

  boki
  Lesz valamilyen statisztikai összefoglaló a tavalyi évről?
  Japp, várhatóan a hétvége folyamán.
 • Rövid hírek. Ameddig lektorálódik a légvédelmi tüzérséges cikk, addig elkezdtem dolgozni a repszim történelem 2. részén.

  Utána a Gripen FAQ jön, de előre félek tőle, hogy ki és hány ponton fog belekötni ilyen olyan apróságokba amiatt, hogy az egész történet ma nézve "csak" cél vagy angolosan fogalmazva WIP (work in progress)...
 • molnibalage
  Rövid hírek. Ameddig lektorálódik a légvédelmi tüzérséges cikk, addig elkezdtem dolgozni a repszim történelem 2. részén...
  Úgy tűnik, hogy nagyon szét kell húzni az írást. A korábbi részhez képest olyan szinten továbbfejlesztem a tartalmat a (viva la) evolúció tekintetében, hogy 4-5 játék bemutatása is széthúzódik vagy 25-30 oldalra is. Inkább jöjjön több, de rövidebb rész. Így tartalom is gyakrabban lesz. Csak így a végén vagy 12 vagy akár még több részes lesz a sorozat...

Ugrás a fórum topichoz