|

HTKA Block 6

Bő 3,5 évvel a Block 5 szolgálatba állítását követően elérkezett az idő, hogy újból megvariáljuk a dolgokat. Hogy egyszerűbb legyen a dolog arculati megújulást, fórum motor váltást kombinálva szervercserével.

Arculat

Responsive, kijelzőmérethez alkalmazkodó arculati felfrissítését kapott az oldal – ami ezúttal nagyjából rendben működik is, mert hiszen a Block 5 is responsive volt, csak köszönet nem volt benne…

Nem ragozom – főleg így iccakai fél 3 magasságában írva mindezt: nyúzzátok, szokjátok, ha valami nem tetszik, nem működik, stb., akkor irány a Visszajelezések topic!

Új tartalom típusok

Rendszeresen frissülő tartalmi elemként köszönnek be a fotó és videó posztok, melyek nem túl meglepő módon fotókat és videókat fognak felvonultatni. A fókusz a multimédiás tartalom lesz, ám a látottakhoz igyekszünk hosszabb-rövidebb kommentárt fűzni, hogy kerek legyen a történet.

A heti Hírhalom kiegészítőjeként funkcionálnak majd a rövid hírek – ezek elsősorban akkor lesznek publikálva, ha valami lényegesebb hír van, ami nem ér rá a következő Hírhalomig, ám mindössze pár mondatban le lehet tudni.

Ezen tartalmakat eddig nagyobbrészt a Facebook oldalunkra raktuk ki – mostantól ide (is) fogjuk.

Új fórum

Sokatokat érint az új fórum motor is.

Nektek számos kellemes kis apróságot biztosít, – melyekről majd a napokban lesz még szó – nekünk sokkal jobb üzemeltethetőséget.

Fontos, hogy a Block 5-el bevezetett bejelentkezési mód ment a levesbe, az oldal regisztrált olvasói bázisát csak és kizárólagos jelleggel a mostantól a forum.htka.hu címen elérhető fórum kezeli, ott kell bejelentkeznetek.

Bejelentkezni a

Bejelentkezni a “Bejelentkezés, vagy regisztráció” fülre kattintva lenyíló ablakban van lehetőség. Itt van az elfelejtett jelszó link is. ,

Nem pánikba esni, hogy nem tudtok bejelentkezni! A régi jelszavaitokkal nem fog menni, csináljatok egy jelszócserét és utána már működni fog a bejelentkezés. Aki esetleg olyan okokból záródik majd ki, hogy már nem működő email cím van megadva a profiljában és a fórumcsere előtt nem volt jelenése módosítani, az dobjon egy emailt a szerkesztoseg@htka.hu címre és vagy módosítjuk a beállított email címet, vagy ráteszünk a fiókra egy ideiglenes jelszót.

Bejelentkezés után a felhasználói profil oldalatokon beállítható minden – avatar, személyes adatok, mellőzött/ignorált tagok listája, stb.

A látogatók felé néző felületét már nagyobbrészt magyarosítottam, de itt-ott azért akadnak még angol szövegek.

 

Egy szó, mint száz: nyúzzátok, szokjátok, ha valami nem tetszik, nem működik, stb., akkor irány a Visszajelezések topic!

Fórum hozzászólások

 • antigonosz
  Egy sincs most. Amúgy a számunkra szerintem tök mindegy ki lő ki nem (mindkettő persze) ott a messzi távolban. Kb olyan messze van mint ide Normandia, vagy Tunézia, vagy épp Stockholm, csak hogy meglegyen a kép. Az utóbbi kb 3 évben beállt, kicsit lónek ezek, kicsit azok, semmi extra. Befagyott konfliktus.
  A másik topic a kantinos már számunkra inkább lényeges, hiszen rólunk magyarokról van szó benne, és ugye napi szinten erről szólt minden már vagy 2-3 hónapja, szomszédos terület, sokunknak annyi hogy a háza sarka már lehet hogy Ukrajna (ha van olyan mint Hámorban) ott érintettek vagyunk, és ugye érezzük is ha van valami, ezéltal szerintem (bocsánat ha sokakat megsértek vele) fontosabb mint hogy milyen csavarok vannak az F-16 lokátorában, vagy stb. Csak sajnos sokan vagyunk úgy hogy elolvassuk Ulippo lakkozását a csodás ukrán életről és akkor megy a megcáfolása, többek közt olyanoktól akik odaát élnek. Én tényleg meghallgatom, elolvasom, mert másik fél és nincs nálam ignorén. csak a faxom, kevés az időm, és elmegy vele +1 órám hogy cáfolom a meséket. Mert a valóság az fenyegetően más, és sok honfitársunk érzi ezt a bőrén. Mert fenyegetnek biza. Szóval ez van részemről, a magyar biztpolosba is be lehet hozni a kárpátaljai témát, úgy korrekt volna. A másik kettő meg maradjon zárva, túl sok az off. A donyecki események meg elférnek a ruszki utódállamos topicban. Aztán ha egyszer lesz ott valami érdemleges gyilkolás mint 3-4 éve akkor visszanyitni és mehetnek a napi videók, szétszakadt testek, halottak stb. Ami egyébként szintén tilos, csak sajnos ez a valóság egy háború során, nem olyan mint a PS-en meg a CNN-en. Ebben nem lehet semmi aberráció hogy ilyen látvány van, mert ez a következmény, és ezt kéne látni minden békeharcosnak, politikusnak akinek hatalom van a kezében. Attól hogy nem leadható még megtörténik, mint a nemi erőszak németben, csak el van hallgatva.
  Igen, a magyar vonatkozású ukrajnai hírek engem is érdekelnek. Jobban, mint az, hogy éppen ki lövöldözik az OSCE drónjaira, amikről nem mellesleg, minden bizonnyal csak az OSCE tudja, hogy az övéi, senki más. Nem is csoda, hogy mindenki lövöldözi őket!
  A keleti részen történő katonai műveletek, harci események is érdekeltek korábban. Mára viszont ezek hiányában többnyire uli agitpropja tölti ki a topikot, illetve a rájuk adott cáfolatok. A megoldás adja magát: Ha nincs agitprop, nincs flame.
  Ha majd lesz megint esemény, akkor érdemes lehet újranyitni, addig a kantinos megmaradhatna. Az OSCE drónjai és (el)Kurt Volker nélkül.
  Szerintem. :)
 • ghostface
  Igen, a magyar vonatkozású ukrajnai hírek engem is érdekelnek. Jobban, mint az, hogy éppen ki lövöldözik az OSCE drónjair
  Na, ez a drón volt az utolsó csepp. Vagy három oldalon keresztül ment egymás rágása amiatt a szar drón miatt. Volt ott azért DNS/DNE/DNR?? mittoménmilyen anyag is, de azokon legalább voltak térképek. Amíg nem lesznak komolyabb hadmozdulatok addig nem nyitom meg.
 • Ez a vita és a kialakult helyzet már többször is lezajlott -és mindig ugyanúgy.
  A konfliktus a legcsekélyebb mértékben sem befagyott. ( szimplán csak mind a minimum öt fél/ csoportosulás agyonhallgatja és cenzúrázza a történéseket és hatalmas veszteségeket ( is ) Ez jelenleg Európa életét legnagyobb mértékben befolyásoló és veszélyeztetô helyzet .)
  Korábbi írásaim a témában visszakereshetôk.

  A topicnak napi több ezres látogatottsága van - nyilván nem a semmi miatt.
 • molnibalage
  Kis közlemény.

  Mint láthattátok, átálltam kisebb / rövidebb cikkek írására, mert sajnos mostanában kevés az ilyen az oldalon. Nem ígérem, hogy metronóm pontossággal lesznek és jönnek ilyenek, de igyekszem valamiféle rendszerességet vinni bele vagy, ha érdekes hír kapcsán lehet kitekinteni vagy van olyan kisebb anyag, amit ki lehet adni.

  A következő írás Közel-keleti légi harcokkal és légvédelmi rakétákkal lesz kapcsolatos. Elvileg.

  Sokkal távlatibb terv a Tunguszka és Osza anyag átrakása és kiegészítése / átírása, de ahhoz el kéne oda jutnom az angol nyelvű fordításával is a nagy műnek... Meg ezek azért sokkal hosszabbak, mint 4-6 oldal, ezek már a "nagyobb kategóriába esnek.

  Továbbra sincs kedve csatlakozni a közösség közül valakinek a szerzők sorához, hogy ne csak a fórum pörögjön és az oldalra több rendezett tartalom kerüljön ki?
  No, elkezdtem a repülési teljesítmény összehasonlító cikken dolgozni. Jelen állás szerint most nem fog menni az augusztusi "fogadalom", nem lesz meg kb. 1 hónapos gyakoriság. Nem akarok jósolgatni, de talán sikerülhet a két ünnep tájára összerakni. Ha nem, akkor jövőre jön. Nagyon szöszölős, nehéz a sok adat miatt, de megéri. ;)
 • Az elkövetkező 10 napban semmilyen hozzászólást nem fogok tenni. Ezt a fórumot az értelmes szakmai hozzászólások teszik látogatottá.
  Ha sokan elmennek, az egészet be lehet zárni.
 • miértnemjó
  Az elkövetkező 10 napban semmilyen hozzászólást nem fogok tenni. Ezt a fórumot az értelmes szakmai hozzászólások teszik látogatottá.
  Ha sokan elmennek, az egészet be lehet zárni.
  Ugyan-ugyan zeal, csak ne fogd vissza magad! Fog az menni 100 napig is.
 • molnibalage
  No, elkezdtem a repülési teljesítmény összehasonlító cikken dolgozni. Jelen állás szerint most nem fog menni az augusztusi "fogadalom", nem lesz meg kb. 1 hónapos gyakoriság. Nem akarok jósolgatni, de talán sikerülhet a két ünnep tájára összerakni. Ha nem, akkor jövőre jön. Nagyon szöszölős, nehéz a sok adat miatt, de megéri. ;)
  A teljesítményeken túl még némi elméleti oktatás is lesz. Viszont a teljesítmények elemezését leszűkítem. Alapvetően ASF konfig és teljes utánégetős teljesítmény összehasonlítás lesz. A többit majd meglátjátok. Lépegetek előre. ;)
 • notaricon
  De az vagy. Ne kérdőjelezd meg a moderátor ítéletét.
  Nem tudom, ki a Zeal.
  Az én korábbi accountom a Hitetlen.
  Le is írtam.
  Aki nem olvasta, az nem olvasta. :)
 • Mackensen
  Nagyonjó, nagyonjó
  Ebben mi a jó?
  Szerintem egy szerkesztőségi tagnak nem kellene sértegetnie a másikat.
  Nem vagyok Zeal.
  Mivel nem is emlékszem rá, nem lehetett egy olyan személy, akinek adnék a véleményére.
  A moderátornak sem illik sértegetnie a másikat. :)
 • A napokban figyeltem az itteni műsorod, de most azt kell mondjam, hogy ne huhogjál már itt. Érted, ugye?

  miértnemjó
  Nem vagyok Zeal.
  Valóban nem Zeal vagy.
 • Tcat
  A napokban figyeltem az itteni műsorod, de most azt kell mondjam, hogy ne huhogjál már itt. Érted, ugye?  Valóban nem Zeal vagy.
  Nem, nem értem, a huhogást a baglyok rendjének hangjára utal, vagy a vendee-i mozgalomra a francia forradalomból.
  Egyébként, mindig örülök, ha moderátorok sértegetnek valakit.
  Céget mindig könnyebb perelni.
  Szerintem ne sértegessük egymást. Annak idején kiszaladtam az egy évből, most nem mulasztanám el.
  Hagyjuk egymást békén.
 • Tcat
  A huhogást emiatt írtam: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hóbagoly
  De ezt miért?

  Hóbagoly szaktárs számomra megmosolyogtató.
  Mint említettem, Hitetlen vagyok.
  Ez volt a nevem, mert a kufr és kafír szavakat annak idején valamiért nem engedte a rendszeretek névként.
  Ha visszanézed azt az accot, akkor látod, nemzetközi jogból, fegyverzettanból, diplomácia-történelemből és egy-két térképeszeti arab szóról írtam.
  Hóbagoly kolléga más tájakon vadászott.

  Mint említettem a bereg-kor, korábban kitiltottatok, mert "MAC" azt írta, "hagyd már abba Ulippózást, vagy kiraklak, mint macskát szarni.
  Én ezt kiraktam egy Voltaire idézettel, mire kizárt és azt írta, megfenyegettem őt.
  Röhej.

  Erre írtam az egy évet.
  Magánindítvány megin hatid esemény + egy év.

  Szerinted Hóbagoly írása ilyen kvalitást vagy érdeklődést takarnak.

  Szeretek itt olvasgatni, mert sokan raknak be cikket, megtakarít egy rakás időt, ami kell, utánajárok, feldolgozom.

  Néha bosszantanak a dolgok, a szakszerűtlenség, a mások hülyének nézése, főleg, ha aki berakta, nem is beszél nyelveket.

  Szóval, a korábbi acc-om a Hitetlen.

  Kérek mindenkit, ha sértegetni akar, amiatt tegye, ne mások tettei okán!

  Köszönöm!

  Egyébként, szakmai kérdésekben megkeresésre szívesen válaszolok, de azt látom, valahányszor itt bezárnak egy topicot, más fórumok felélénkülnek.
  Hálistennek, /hamd-il-Lah/ a nyílt iszlamista irányvonalat képviselő kommentelő már hogy-hogy nem kikopott.

  További jó munkát!
  Kellemes hétvégét! :)

Ugrás a fórum topichoz