|

Kazah Pterodactyl vásárlás

Mint annyiszor most is kínai haditechnikával foglalkozó fórumokra felkerült képekkel kezdődtek a találgatások. A megjelent képeken gyártósoron lévő Pterodactyl típusú UCAV gépek láthatóak, melyek festése sötétebb mint a kínai légierőben használatos szürke. Ebből az következik, hogy a gépek export megrendelésre készülnek, viszont a vásárló kilétéről semmilyen információ nem jelent meg.

Csengdu Pterodactyl I UAV-ok összeszerelése. A Pterodactylus őshüllőről elnevezett típus ismert Wing Loong néven is.

Csengdu Pterodactyl I UAV-ok összeszerelése. A Pterodactylus őshüllőről elnevezett típus ismert Wing Loong néven is. ,

Tegnapelőtt viszont a kazah hírügynökség bejelentette, hogy a Taraz repülőtéren leszállításra került két gép, melyet a kínai CAIG (Chengdu Aircraft Industry Group) gyártól rendeltek meg.

A cikkből még több érdekes információ is kiderül. Ezek szerint a típust eddig négy állam rendszeresítette: egy meg nem nevezet közép-ázsiai ország, az Egyesült Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia és Egyiptom.

A Pterodactyl egy a General Atomics MQ-1 Predator kategóriájába tartozó felfegyverezhető robotrepülőgép. Maximális felszálló tömege 1 tonna körül van, meghajtását egy 100 lóerős dugattyús motor biztosítja, hasznos terhelése 200 kilogramm. Ez utóbbi fele/fele arányban oszlik meg a különféle szenzorok és szállítható fegyverzet között.

Forrás: Chinese Military Review

Forrás: Chinese Military Review ,