|

Új gépekkel szemez Örményország

Az eheti örmény-orosz tárgyalások eredményeképpen elérhető közelségbe került a teherszállító repülőgépek és vadászbombázók adás-vétele.

Az örmény védelmi miniszter-helyettes, Alik Mirzabekijan és Konsztantin Birjulin, az orosz Szövetségi Katonai-Technikai Együttműködési Szolgálat alelnöke január 18. és 21. között megrendezésre kerülő tárgyalássorozaton többek között az örmény haditechnikai igények is szóba kerültek. Megállapodás született egy Örményországban létesítésre kerülő, jogosított KAMAZ harcjármű-javító és karbantartó üzemről, emellett hasonló üzemeket szeretnének, melyek légvédelmi eszközökre és helikopterekre lennének szakosodva.

Szu-30SzM | Forrás: Irkut

Szu-30SzM | Forrás: Irkut ,

Az egyeztetések témakörei közül ennél érdekesebbek a haditechnika-beszerzések, melyek közül több is szóba került. Elsősorban három nagyjavított Il-76-osról, páncélozott harcjárművekről, rakétafegyverekről, határ-ellenőrző felszerelésekről tárgyaltak, de Szu-30SzM típusú vadászbombázók beszerzése is említésre került, fegyverzettel és szimulátorokkal együtt.

A következő tárgyalásra 2016 harmadik negyedévében kerül majd sok, várhatóan akkor tovább pontosítják az örmény igényeket és az esetleges megrendelés feltételeit.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.