|

Új gépekkel szemez Örményország

Az eheti örmény-orosz tárgyalások eredményeképpen elérhető közelségbe került a teherszállító repülőgépek és vadászbombázók adás-vétele.

Az örmény védelmi miniszter-helyettes, Alik Mirzabekijan és Konsztantin Birjulin, az orosz Szövetségi Katonai-Technikai Együttműködési Szolgálat alelnöke január 18. és 21. között megrendezésre kerülő tárgyalássorozaton többek között az örmény haditechnikai igények is szóba kerültek. Megállapodás született egy Örményországban létesítésre kerülő, jogosított KAMAZ harcjármű-javító és karbantartó üzemről, emellett hasonló üzemeket szeretnének, melyek légvédelmi eszközökre és helikopterekre lennének szakosodva.

Szu-30SzM | Forrás: Irkut

Szu-30SzM | Forrás: Irkut ,

Az egyeztetések témakörei közül ennél érdekesebbek a haditechnika-beszerzések, melyek közül több is szóba került. Elsősorban három nagyjavított Il-76-osról, páncélozott harcjárművekről, rakétafegyverekről, határ-ellenőrző felszerelésekről tárgyaltak, de Szu-30SzM típusú vadászbombázók beszerzése is említésre került, fegyverzettel és szimulátorokkal együtt.

A következő tárgyalásra 2016 harmadik negyedévében kerül majd sok, várhatóan akkor tovább pontosítják az örmény igényeket és az esetleges megrendelés feltételeit.