|

Feltöltötté vált a Novaja Zemlja szigetcsoportra telepített légvédelmi rakétaezred

Az 1955 - 1990 között 224 kísérleti atomrobbantásnak, többek között a Cár Bomba néven elhíresült hatalmas hatóerejű termonukleáris töltet felrobbantásának is helyszínt adó, nagy kiterjedésű szigetcsoporton a Hidegháború egy ideje alatt elfogóvadászok voltak megtalálhatóak. | Fotó: orosz védelmi minisztérium

Az 1955 – 1990 között 224 kísérleti atomrobbantásnak, többek között a Cár Bomba néven elhíresült hatalmas hatóerejű termonukleáris töltet felrobbantásának is helyszínt adó, nagy kiterjedésű szigetcsoporton a Hidegháború egy ideje alatt elfogóvadászok voltak megtalálhatóak. | Fotó: orosz védelmi minisztérium ,

A nagyjából 1 évvel ezelőtti bejelentéssel összhangban megérkeztek az SZ-400-as légvédelmi komplexumok a Novaja Zemlja szigetcsoporton az Oroszország arktiszi politikájával összhangban reaktivált bázisra.

Fotó: orosz védelmi minisztérium

Fotó: orosz védelmi minisztérium ,

Az orosz védelmi minisztérium közelmúltbeli közleménye alapján feltöltötté vált a Novaja Zemlja-ra telepített légvédelmi rakétaezred, mely modernizált Sz-300-as légvédelmi komplexumokon felül megkapta annak a 2 Sz-400-as rakétaosztálynak az egyikét, amit idén állítottak fel Oroszország sarki régióiban. A másik Sz-400-as osztály egy jakutföldi település, a Léna torkolatának közelében található Tikszi mellé került egyébként.

Fotó: orosz védelmi minisztérium

Fotó: orosz védelmi minisztérium ,

Az Almaz Antej nagy hatótávolságú légvédelmi rendszereinek ezen sarkkörön túlra telepített példányait a korábbiakban jelzetteknek megfelelően Pancir Sz-1 típusú csapatlégvédelmi rendszer oltalmazza.

Fotó: orosz védelmi minisztérium

Fotó: orosz védelmi minisztérium ,