|

MiG-29-eseket vásárolna Nicaragua

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Nicaraguát, Venezuelát és Kubát érintő útjára időztetten Nicarauga haderejének részéről Adolfo Zepeda dandártábornok bejelentette, hogy MiG-29 típusú vadászgépeket kívánnak beszerezni az ország légterében folyó drogcsempészet visszaszorítására – elsősorban azon terület felett, melynek hovatartozását 2012-ben rendezte a hágai Nemzetközi Bíróság. (Kolumbia és Nicarauga tengeri határokkal kapcsolatos vitája.)

Zepeda dandártábornok kihangsúlyozta, hogy semmiképpen sem offenzív célú beszerzésről lenne szó, ám arról, hogy mekkora mennyiségű gép beszerzéséről lehet szó, mikorra és mekkora összegért nem nyilatkozott, erről egyelőre semmilyen publikus információ nem áll rendelkezésre.

Nicarauga légiereje (Fuerza Aérea de Nicaragua) nem rendelkezik vadászgépekkel és soha nem is üzemeltettek MiG-29 kaliberű, nagy teljesítményű harci gépet.

Ha a maréknyi kubai MiG-29-est nem tekintjük, akkor az amerikai szuperkontinensen egyetlen Fulcrum üzemeltető van Peru képében, melynek légierejében 19, részleges mennyiségben modernizált MiG-29 található meg.

Perui MiG-29-esek 2009-ben

Perui MiG-29-esek 2009-ben ,