|

Összeütközött 2 olasz Tornado

Kedd délután, Olaszország középső régiója feletti gyakorló repülés közben összeütközött és lezuhant az Olasz Légierő 2 Panavia Tornado IDS típusú csapásmérő gépe – a hajózókat jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Az észak-olaszországi Ghedi légibázison állomásozó 6. Ezredhez tartozó vadászbombázó géppár a szemtanúk elmondása szerint szoros formációban hajtott végre alacsony magasságú repülést aminek során a két gép szárnya összeért, majd a még a levegőben felrobbant gépek az Ascoli Piceno nevű falu közelében hegyvidékes, erdős területre zuhantak, ahol erdőtüzet okoztak.

Az olasz TG1 csatorna által leközölt, szemtanúk által készített videóanyagnak azon képkockája, melyen az ütközés utáni robbanás egyik pillanat látható.

Az olasz TG1 csatorna által leközölt, szemtanúk által készített videóanyagnak azon képkockája, melyen az ütközés utáni robbanás egyik pillanat látható. ,

Egyes szemtanúk arról számolnak be, hogy nem láttak kinyíló ejtőernyőket, ám a 4 hajózó vélhetően mégiscsak katapultálhatott, lévén az Olasz Légierő kutatócsapatai a roncsokhoz érkezés után nem állították la a kutatást. Az Olasz Légierő hivatalos oldalán mai dátummal olvasható híranyag szerint az éjszaka is folytatott, jelenleg is folyamatban lévő, Predator UAV-ot is felvonultató keresőakcióban még nem találták meg a gépek legénységét.