|

Arab pilóta nélküli gépek tesztelésére készül Oroszország

Oroszország februárban arab pilóta nélküli repülőgépet fog tesztelni: az Adcom Systems (Egyesült Arab Emírségek) 2014 februárjában leszállítja az orosz hadseregnek az United 40 Block 5 UAV egy példányát tesztelés céljára, nyilatkozta a RIA Novosztyi tudósítójának Dr. Ali Al Dhaheri az arab cég igazgatója.

United 40 Block 5 | Fotó: ADCOM Systems

United 40 Block 5 | Fotó: ADCOM Systems ,

Szavai szerint, ha a tesztek kimenetele eredményes lesz, akkor nagyobb mennyiségben is szállíthatnak a gépekből , amiről előzetes egyezséget kötöttek az oroszokkal.

A MALE (medium-altitude long-endurance – közepes repülési magasságú, hosszú járőrözési idejű) kategóriás Yabhon United 40 Block 5 külföldön a MAKSZ 2013-on mutatták be először és természetesen jelen volt az idei Dubai Airshow ideje alatt is.

A gép hossza 11,3 méter, szárnyfesztávolsága 17,53 méter, magassága 4,38 méter. A 8 000 méteres magasságot elérni képes és a fejlesztők oldalán található adatlap szerint akár több mint 100 órán át a levegőben tartózkodni képes UAV maximum 1 tonna hasznos terhet tud magával vinni. Ehhez a szárnyak alatti, összesen 4 felfüggesztési pont 100 – 100 kilogramm teherbírással járul hozzá.

Az elérhető információk szerint az oroszokon kívül jelenleg Algéria mutat érdeklődést a United 40 típus iránt.

—–
boki