|

Paintballal készülnek a harcra az orosz katonák

Újabb elemmel bővült az Orosz Hadsereg katonáinak kiképzése: paintballal készítik fel őket az éles helyzetekre.

Az orosz fegyveres erők kiképzési módszereit október 7-én bővítették, ekkor került bele a népszerű csapatjáték, mely egyre inkább hódít az orosz fiatalok körében is.

„Ezzel a lépéssel nem csak a harckiképzés hatékonysága növekszik, tovább javíthatja a fiatalok katonai szolgálatra való jelentkezésének arányát” – nyilatkozta Alexander Kansin, az Állami Kamara nemzetbiztonsági, társadalmi és gazdasági kérdésekkel foglalkozó divíziójának vezetője.

Forrás: paintballgame.cz

Forrás: paintballgame.cz ,

Természetesen a paintball nem helyettesítheti az igazi harci gyakorlatot, de mindenképp fokozhatja a csapatmunkát és a kommunikációs készséget. Kansin elmondta, a fegyvergyártókkal már egyeztetnek az Orosz Hadsereg által rendszeresített kézifegyverek paintballos replikáinak gyártásáról, melyekkel még hatékonyabban tudják szimulálni a valóságot.

A paintball alkalmazása egyébként nem idegen a harckiképzésben, a világ számos országában, köztük sok NATO tagországban alkalmazzák kiegészítő képzésként, hiszen olcsó alternatívája a lézertechnikán és vaktöltényeken alapuló amerikai MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System) rendszernek, mely egyébként a Magyar Honvédségben is rendszeresítésre került.