|

HTKA Block 5.2 – változások jönnek

Kedves Olvasók!

Hamarosan pár, remélhetőleg jótékony változtatásnak lehettek tanúi és aktív résztvevői is.
A fórumot aktívan használóknak valószínűleg nem mondunk újdonságot azzal, hogy a fórum mostani működése egy határ sza… szerencsétlenséggel egyenértékű. Ennek az az oka, hogy a jelenleg az oldal alá kendácsolt fórumplugin „némiképp” erőforrás-igényesnek bizonyult itt nem részletezett okok miatt és a plazmaállapotból folyékony nitrogénnel „elfogadható” izzó vörösre visszahűtött szervergép látványa (na meg persze a néha random módon behaló fórum) arra ösztönzött minket, hogy valamit lépjünk az ügyben. Aki valamennyire követi a „Visszajelzések és javaslatok” topikot, az már értesülhetett róla, hogy a munkálatok jó ideje folynak, sikerült megtalálni a megfelelő alternatívát, amelyet némi faragás után fel is tudunk majd használni a fórum problémamentes működésének visszaállítására. Persze ahogy elkészültünk az új pluginnal akkor még nem fogjuk a nyakatokba önteni, hanem előtte hathatós teszteknek vetjük alá, amelyeket újra tesztelünk és miután teszteltük a tesztek tesztjeit, további teszteknek vetjük alá a teszteredményeket, mert tesztelésből soha nem elég :) Viccet félretéve egy huzamosabb próbaüzemet fogunk lefojtatni több aktív fórumozót is bevonva, így a nagyközönség elé a már kisebb hibáktól is megszabadított végleges verzió kerülhet.

Szervergépünk egy átlagos napon | Forrás: timesofisrael.com

Szervergépünk egy átlagos napon | Forrás: timesofisrael.com ,

Azonban nem csak a motorháztető alatt lesznek változások, hanem magában a fórum működésében is. Némiképp szomorúan vettük tudomásul, hogy az oldal biztonságpolitikai része meglepően nagy virágzásnak indult, hiszen a fórummal egyik legfőbb célunk a haditechnikai témájú beszélgetés minél jobban történő elősegítése volt, de jellemzően a biztpol topikok pörögnek inkább, ami talán még nem is lenne akkora gond, ha nem a haditech. rovatoktól vonná ez az olvasókat. A másik probléma, hogy jellemzően a fórum biztonságpolitikai részén több egymást átfedő téma is kialakult, ami nem túl szerencsés, hiszen előfordulhat, hogy naponta többször is le kell anyáznotok egymást ugyanaz miatt csak más topikban :)

A lényeg az egész mögött az, hogy elérkezett az idő a fórumstruktúra felülvizsgálására, hiszen most már kézzelfogható adatok állnak rendelkezésre a fórumozási szokásaitokról és eszerint tudunk egy kicsit igazítani még a topikok csoportosításán. Persze nem kell itt hatalmas átstrukturálásra gondolni, ami után majd nem találtok meg semmit, csupán apróbb átcsoportosítások, néhány topik megfaragása, új részek megnyitása, stb. van napirenden.

A másik fontos dolog, hogy a már említett biztonságpolitikás fórumrész „elszabadulása” miatt némiképp meg fogjuk nyirbálni a Biztpol. és Off-topik részben a topiklétrehozási jogokat (azért nem kell még az Amensty Internationalhoz rohanni :) ). Ezután csak rajtunk keresztül lehet majd topikokat létrehozni, ami gyakorlatilag úgy fog kinézni, hogy megkerestek minket (PM, e-mail, visszajelzéses topik, füstjelek, stb.), mi pedig megnézzük, hogy tényleg elkél-e a témának új topik, vagy van-e már meglévő, ahova be lehet azt fűzni. Ezen rendszer bevezetésével párhuzamosan a meglévő biztpol. topikokat is átvariáljuk némileg és első körben csak a földrészeknek/jelentős országoknak (USA, Oroszo., Afrika, stb.), konfliktusoknak (Szíriai-helyzet, Mali, stb.) és már „bejárott” témáknak (A nagy sakktábla) lesz maradásuk, a többit átirányítjuk, összevonjuk vagy lezárjuk, így nem teremtődnek olyan helyzetek, hogy a Magyarország, Románia, Kelet-Európa és „A trianoni békeszerződés biztonságpolitikai hatásai” c. topikban is ugyanarról folyjon a csevegés.

Alább pedig jöjjön pár újdonság, amit az új fórumplugin bevezetésével vehettek majd használatba:
– az éppen írott hozzászólások automatikusan piszkozatba mentődnek, amelyek a következő belépéskor is megmaradnak és a rendszer automatikusan felajánlja a folytatását,
– több résztvevős privát üzenőrendszer,
– többrétű értesítési rendszer (pl. egész kategória figyelhető így, hogy érkezett-e új hozzászólás, illetve hogy miben küldje egyáltalán a rendszer az értesítést),
– üzenőfal (hasonló, mint a Facebook).

6 hozzászólás “HTKA Block 5.2 – változások jönnek”

  1. :( Eljött a nagy cenzor ideje…Éreztem, hogy egy bizonyos témában felfejlődö egészséges és hazafias gondolkozás kibontakozása végett előbb utóbb globalizálva lesz a fórum :(
    Ez olyan mai magyar média-trendi…Egyébként sok sikert a HTKA-nak és alkotóinak,az egyik legtartalmasabb haditechnikai weblapra szerintem méltán lehetnek büszkék! :)

  2. Tisztelt Adminok,
    két kérdésem/kérésem lenne hozzátok off-topik ügyben:
    Az első az UFO off topik. Ez nem egy pörgős topik, viszont néha vannak olyan új hírek, amik ide bekerülnek. Ezen topik sorsa mi lesz?
    A másik az atomenergetikával foglalkozó topik. Ez az oldal témájától már nagyon eltér, viszont szerintem hasznos információkat tartalmaz a téma iránt érdeklődő közösség számára. Ezen topik várható sorsa felől szintén érdeklődnék.
    Az én kérésem az, hogy ezen két topik maradjon életben, hiszen nehezen vádolhatók azzal, hogy a haditechnikai témájú topikok elől „szívnák” el a közösséget.
    Továbbá az USA/Oroszország/Nagy sakktábla topikok megtartásának nagyon örülök.
    Üdvözlettel: FIP

  3. Mindez történt azért, mert biztonságpolitikai témában mindenkinek van valami véleménye (kezdetleges vagy mélyreható), ehhez nem kell behatóbban ismerni a haditechnikát, maximum a világpolitikát és a történelmet. Addig nincs baj, míg új információk osztódnak meg (nem a családfára gondoltam) és így az oldal olvasottsága is növekedni fog. Elvégre itt is „páran” vannak csupán, akik kenik-vágják a technikai dolgokat.

  4. Üdv uraim!
    Most csak futólag reagálnék mert sajnos még jó ideig nem leszek aktív itt és még jó pár oldalon (nem mintha hiányoznék mi? :D). Látom, hogy a filmes és a dokumentumfilmes topicomat egybe/egy helyre raktátok. Direkt külön akartam választani a filmeket és a dokukat, haditechnikai dokukat, de persze nem probléma ;). Annyit szeretnék kérni, hogy ezen 2 topcikot (meg ami még van, ha van olyan:)) ne szüntessétek már meg mert szeretném majd tovább „folytatni” vagy felpörgetni csak sajnos annyira nincs időm erre, hogy konkrétan az eltelt hónapokban még a htka-t se tudtam követni, nemhogy a fórumokat :S. Tudom ez megbocsáthatatlan bűn és ezért minimum egy futkosó jár, de sajnos az élet mindig közbeszól ugye :). Remélem, hogy nemsokára vissza tudok majd kapcsolódni a szobatábornokokhoz és trollibuszoskobhatok tovább ( :D), addig is tartsátok nekem a helyet ;). Ja majd a terepmintás topicot is feldobom, csak legyen időm:).
    Addig is hosszú és eredményes életet!

  5. A biztpol topikokkal szerintem nincs semmi baj, tény, hogy jól pörögnek, de túlzás, hogy mások elöl vennék el a teret, mert attól a konkrét hatitech topoikokat is ugyanúgy elolvassa akit érdekel az adott hír. Legfeljebb nem szól hozza, mert a többi hozzászóló overkill hozza képest a témában. Az összevonás jó dolog sok esetben, mert kicsit kezdett sok lenni a topik, de azért remélem nem daráltok be mindent. Viszon igérem ha jó lesz a sebesség akkor nem hívom se az Amnesty-t se a Zorbánt, hogy az új törvényével nyírja ki az oldalt :D