|

Peru Mi-35-ösökkel szemezget?

A dél-amerikai ország két tucatnyi harci helikoptert vásárolna Oroszországtól, a felek már tárgyalnak az üzlet feltételeiről.

A perui védelmi miniszter, Pedro Cateriano szavait a RIA Novosztyi hírügynökség hasábjain olvashattuk. A riport szerint jelenleg 24 darab Mi-35-ös eladásáról folynak tárgyalások, de ajánlatuk van az Amerikai Egyesült Államoktól és Franciaországtól is. Katonai tanácsadókat kértek fel arra, hogy készítsenek műszaki elemzést és megvalósítási tanulmányt a szóba jöhető lehetőségekről, majd ezek elemzése után választják ki azt a harci helikoptert, melyet a katonai műveletek mellett a terrorista-elhárító és kábítószer-kereskedők elleni hadműveletekben használnának.

Mi-35P Hind-E attack helicopter of Peruvian Air Force

Peru tavaly 2 darab Mi-35P „Hind-E” és 6 darab Mi-171S „Hip” típusú helikoptert vehetett át Oroszországtól, emellett 16 darab Mi-24-essel és 14 darab Mi-17-essel is rendelkezik.

7 hozzászólás “Peru Mi-35-ösökkel szemezget?”

  1. Tegnap az Aranysas Fb írta, hogy idézzem:

    „Brazíliában nyílik meg az új Mil Mi-171-es összeszerelő üzem, egyeztek meg Moszkvában az orosz féllel a brazil Odebrecht Defensa e Technologia képviselői. Az aláírt megállapodás szerint a gyártósor mellett a Mi Mi-35M harcihelikopterek nagyjavítását és fejlesztéseket is végeznek, plusz technológiai transzfer is megy a repülőiparát akkurátusan felépítő Brazíliába.”

    Így azért jó esélyekkel pályázhatnak abban a régióban.