|

Az oroszok könnyű UAV-t tesztelnek

Oroszország ejtőernyős erőinél (VDV) zajlanak egy új, hazai fejlesztésű pilótanélküli rendszernek, az Iszkatelnek az állami tesztjei.

„A VDV 106. hadosztálya elkezdte tesztelni a Popov Omszk Rádiógyár Iszkatel UAV-rendszerét” – jelentette be a gyár képviselője, Alekszej Topekhin. Tovább elmondta azt is, hogy a tesztek során próbarepülések vetik alá az új felderítő rendszert, valamin vizsgálják annak szállíthatóságát és egy ejtőernyős ledobásra szánt konténert is.

A mostani Iszkatel rendszer egy háton hordozható alapállamosból, egy tablet PC-ből, valamint két, egyenként 1,3 kilogramm nehéz, elektromosan hajtott T-4 pilóta nélküli repülőből áll, amelyek 40 percig képesek a levegőben maradni. A repülő egységek optimális működési magassága 200 méter, de ha a helyzet úgy hozza mondjuk egy hegyvidékes területen, akkor négyezer méteres tengerszint feletti magasságon is képesek üzemelni. A rendszer előzetes árát három millió rubelben (97 ezer dollár) határozták meg.

Az orosz ejtőernyős kezében a tablet PC, amiről vezérelni lehet a T-4-et, illetve az általa készített felvételeket lehet megnézni | Forrás: ejercitos.org ,

Forrás: ejercitos.org ,

10 hozzászólás “Az oroszok könnyű UAV-t tesztelnek”

  1. Nincsenek lemaradva annyira, különösen nem a felsorolt országokhoz képest. Ekkora méretben nem sok uav van még, és a rendkívül kompakt dizájnhoz hasonlót se nagyon láttunk eddig. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy mennyi időt képes fent tölteni, és milyen képeket tud csinálni. Csapat felderítő eszköznek elég jó lehet.