|

Az oroszok könnyű UAV-t tesztelnek

Oroszország ejtőernyős erőinél (VDV) zajlanak egy új, hazai fejlesztésű pilótanélküli rendszernek, az Iszkatelnek az állami tesztjei.

“A VDV 106. hadosztálya elkezdte tesztelni a Popov Omszk Rádiógyár Iszkatel UAV-rendszerét” – jelentette be a gyár képviselője, Alekszej Topekhin. Tovább elmondta azt is, hogy a tesztek során próbarepülések vetik alá az új felderítő rendszert, valamin vizsgálják annak szállíthatóságát és egy ejtőernyős ledobásra szánt konténert is.

A mostani Iszkatel rendszer egy háton hordozható alapállamosból, egy tablet PC-ből, valamint két, egyenként 1,3 kilogramm nehéz, elektromosan hajtott T-4 pilóta nélküli repülőből áll, amelyek 40 percig képesek a levegőben maradni. A repülő egységek optimális működési magassága 200 méter, de ha a helyzet úgy hozza mondjuk egy hegyvidékes területen, akkor négyezer méteres tengerszint feletti magasságon is képesek üzemelni. A rendszer előzetes árát három millió rubelben (97 ezer dollár) határozták meg.

Az orosz ejtőernyős kezében a tablet PC, amiről vezérelni lehet a T-4-et, illetve az általa készített felvételeket lehet megnézni | Forrás: ejercitos.org ,

Forrás: ejercitos.org ,

10 hozzászólás “Az oroszok könnyű UAV-t tesztelnek”

  1. Nincsenek lemaradva annyira, különösen nem a felsorolt országokhoz képest. Ekkora méretben nem sok uav van még, és a rendkívül kompakt dizájnhoz hasonlót se nagyon láttunk eddig. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy mennyi időt képes fent tölteni, és milyen képeket tud csinálni. Csapat felderítő eszköznek elég jó lehet.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.