|

Gonosz Facebook

Az elmúlt napokban jelentősen megcsappant a facebookról érkező látogatók száma az oldalon. Nemrég kaptuk a következő értesítést, úgy tűnik ez áll a háttérben:

“A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!”

Tehát, ha a továbbra is szeretnéd megkapni a HTKA híreit, képeit, valamint egyéb posztjait és érdekességeit az üzenőfaladra, akkor kattints ide és kövesd a fent írt teendőket! (Ha meg még nem lájkoltad az oldalt, akkor ne habozz és TEDD MEG MIHAMARABB!)

Tovább a facebookra >>>>>>

27 hozzászólás “Gonosz Facebook”

  1. Abból a szempontból amúgy érdemes ránézni a facebookos oldalra, hogy 1-2 hete szakítottunk a korábbi felállással: a hangsúly azóta afelé tolódott el, hogy napi szinten jó kis fotókkal bombázzunk benneteket az itteni hírek kiposztolása helyett :)

  2. A feszbuk nem gonosz, inkább egy vicckategoriás, megbízhatatlan hulladék.
    egyre kevesebbet használom. Inkább keresek alternatív mgoldàsokat. Körülöttem többen utálják ès szoknak le róla, mind kedvelik.

  3. Át is állítottam az oldalsávban a facebook dobozt, hogy a like-olók helyett a posztokat mutassa, így az sem marad le 1-1 klassz fotóról, aki amúgy nem lesi rendszeresen az fb oldalunkat. Lévén megnézni regisztráció nélkül is lehet.

  4. „A feszbuk nem gonosz”

    tevedni meltoztatol. A faszbuk abbol el, hogy penzert eladja az adatokat, amiket gyujt rolad, olyan helyeken es modszerekkel, amikrol nem is tudsz.
    Mint altalanos szemleletet figyelmebe ajanlom mindenkinek: ha valahol valamiert nem kell fizetni, ott te nem az ugyfel vagy, hanem a termek.
    There is no free lunch, ahogy Arisztotelesz is megmondta.

  5. amanitin

    Ettől még nem lesz gonosz,hisz a kutya sem kötelez,hogy legyen Facebook accuntod(lásd Ronit)ÉS ha elolvasod a felhasználási feltételeket ott szépen le is vannak írva azok a dolgok amiről beszélsz…

    „A faszbuk abbol el, hogy penzert eladja az adatokat, amiket gyujt rolad, olyan helyeken es modszerekkel, amikrol nem is tudsz.”

    Amilyen profilom van az a csoda,hogy nem rúgták rám az ajtót valami elmegyógyintézetből…Szóval rajtam még egy vasat sem kereset Mark.

  6. „ÉS ha elolvasod a felhasználási feltételeket ott szépen le is vannak írva azok a dolgok amiről beszélsz…”

    a felhasznalasi feltetelekben hol szerepel pl az, hogy a faszbuk koveti minden mozdulatodat _az osszes olyan honlapon, amin van like gomb_, fuggetlenul attol, hogy van-e egyaltalan faszbuk ID-d?

    the social plug-ins allow Facebook to track visitors to participating sites across the web, even if those visitors do not click the Like button, are logged out of Facebook, or are not Facebook users at all. When loading a web page which has the Like button enabled, the user’s browser connects to Facebook’s servers, which record the URL being visited, and the visitor’s IP address and Facebook ID (if logged in).

    „Szóval rajtam még egy vasat sem kereset Mark.”

    itt nem rolad meg rolam van szo, hanem a jelensegrol.
    De hadd meselek el meg egy vicces tortenetet, hogy ne legyel ennyire magabiztos.
    Meg ha nincs is faszbuk accountod, eleg ha valaki beposztol egy fenykepet, amin rajta vagy, es ratageli a nevedet. A tudtodon kivul, es anelkul, hogy barmi rahatasod lenne a dologra. A faszbuk szepen elkezdi gyujteni az infot, hogy ki lajkolta a kepet, ki szolt hozza, es ket pislantas mulva szepen fel lehet gongyoliteni a kapcsolataidat, ismetlem, anelkul, hogy akarnad, tudnal rola, vagy rahatasod lenne.

    Aki azt gondolja, hogy ezzel az infoval nem lehet visszaelni, annak sok sikert kivanok az eletben.
    Amerikaban sok munkaado az alkalmazast ahhoz a feltetelhez kototte, hogy a jelentkezo atadja a faszbuk jelszavat. Olyannyira, hogy van ahol mar torvenyt is hoztak ez ellen. Na ezt csak ugy mondom, jo ejszakat.

  7. Molni, két megrendelés volt, eddig az összes gép az USA-ban repült, hasonlóan a Emírségek egy századnyi Block 60-asához, vagy a tajvaniak Block 20-asaihoz. A szingapuriaknak nincs otthon elég hely, egy alakulatuk állandóan Franciaországban települ.

  8. amanitin:
    ” A faszbuk abbol el, hogy penzert eladja az adatokat, amiket gyujt rolad, olyan helyeken es modszerekkel, amikrol nem is tudsz.”

    Hàt ha az én profil oldalamról szerzhető adatok mennyisègét és értékelhetőségét nézem, akkor abból zuckenberg kölök egy vasat sem keres (mondjuk felőlem éhen is pusztulhat az a majom), az hagyján, hogy ami nincs kitöltve, az ki van kapcsolva, de a chat annyira nevetségesen szar, hogy sosem használom (inkább a nem trendi, de használhatóbb MSN), üzenetek helyett inkább hotmailezem, az alkalmazások meg feleslegesek. Az egész cucc olyan hitvány és összecseszett, mint egy 2.3-as Android.

  9. Elég ha van egy fiókod. Minden mozdulatodat követni tudják függetlenül attól hogy nem használod „rendeltetésszerűen. Vannak ismerőseid, vannak akiket lájkolsz vagy pl Ők lájkolnak Téged stb :). Ezeket az adatokat kielemzik és alkotnak Ők maguknak képet (ami vagy stimmel, vagy nem). A fb mint fegyver az kissé túlzás, viszont mint hírszerzési forrás teljesen létező dolog. Nem véletlenül akar az FBI hátsókapus hozzáférést belerakatni, de vannak más megoldások is erre.

    http://visualanalysis.com/Images/SNAPD/SNAPD.pdf

    Rohadt kis nyomi ausztrálok :DDD

  10. @mikkamakka

    És azzal mi van, aki csak egy csoport miatt regisztrált, hogy oda néha beböfögjön valamit (semmi like, megosztás, ilyesmi)? Az „megbízhatatlan adatforrás”? :D

    Egyébként attól függ mit értünk fegyver alatt, mert szerintem tömegeket ma bárminél gyorsabban tud megmozgatni a facebook/twitter páros, gondoljunk csak az arab tavaszra.

  11. A gond a következő : egy weboldalt meg lehet úgy szerkeszteni hogy a géped MAC címét is logolja és ne csak az IP-det. innentől kezdve minden mozgásod követhető, a kérdés csak az Ki az akit érdekel és mennyi erőforrás áll a rendelkezésére.

  12. OK! Minden mozdulatomat követik, minden levelemet olvassák, minden ismerősöm, azok ismerősei stb. fel vannak térképezve.
    És???? Akkor mi van? Mi a következő lépés?
    Az eggyetlen kézzelfogható következménye, amit személy szerint tapasztalok, az, az, hogy a reklámok ami akár a HTKA oldalon is megjelennek, valamivel személyreszabottabbak. Nem akarnak női fehérnemüt eladni nekem, hanem férfi sportcipőket és fényképezőgépeket.
    Ennyi részemről még belefér.

  13. Persze Mackenesen az belefér, csak épp megint van egy fontos kérdés, mégpedig az hogy mikor kezdik el másra is használni ezt? Mert a Nagy testvér kora hamarabb valóssá válik mint azt gondolnánk, legalábbis ezek a dolgok mind abba az irányba mutatnak.

  14. Nagy testvér kora már volt és nem is csak egy országban. Nem is volt szükség különösebb tehnikára, megoldották besúgókkal.
    Ha eljön megint NAGY TESTVÉR, akkor ez csak egy eszköz lesz a sok közül, amit használni fog. Amúgy az arab forradalmak idején pont a FB-n mobilizálták magukat a lázadók. Eléggé kétélű fegyver, ugyanannyira működik nagy testvér ellen is, mint ahogy mellette működne.