|

Kipofozott iráni Kilo

Az iráni állami médiaügynökség keddi közlése szerint újból csatasorba állhat az idei évben ezidáig szárazdokkban tartózkodott Tareq nevezetű tengeralattjárójuk. Mely egyébként nem más, mint az orosz Project 877EKM , avagy a Kilo-osztály első változatának exportra szánt változatának egyik példánya. Teherán 1991-1997 között összesen 3 Project 877EKM típusú tengeralattjárót szerzett be.

Az irániak elmondása szerint az iráni haditengerészetnél 1992-ben hadrendbe álló Tareq iráni gyártású alkatrészeket felvonultató nagyjavítása kapcsán mintegy 18 000 alkatrészt cseréltek – többek között a propellert, alkatrészeket az erőforrásban, a tengeralattjáró radarját. Az elérhető információk szerint ismeretlen mértékben javításra szorult a hangelnyelő borítás is.

Videó az újbóli átadásról az állami médiaügynökség alá tartozó weboldalon.

4 hozzászólás “Kipofozott iráni Kilo”

  1. Pozitívum:
    Az Öböl-térségben ez a hajó ideális, ha jól műxik és kiképzett rókák a matrózok.
    A gumiborítás – ha jó minőségű – még csendesebbé teszi, pedig már így is „lyuk a vízben”.
    Negatívum:
    A radarfelújítás szép dolog, de támadás előtt max. 10 mp.-ig van kinn. Így is – ha felfedezik – márpedig a jenkik tuti kiszúrják – akkor az a halálos ítélet.
    A csavar. Az oroszok spec. csavart tettek rá, nem véletlenül. Ha az irániak ezt fémmegmunkálásban le tudták másolni, akkor le a kalappal.

  2. 1. a felépítményen ráfestettek a rozsdára.
    2. Tettek egy keménypapír-felépítményt a hajóra.
    3. Hiperszuper Technokolrapid gimigumival burkolták a felépítményt.
    4. Az ajtóval és az ablakokkal olyan, mint egy kiszuperált albán bunker.
    5. Ez nem is hajó.
    6. Hülye vagyok.