|

Kihajózik az orosz Csendes-óceáni Flotta

Kis túlzással persze, de azért elmondható, hogy a felszíni harci hajóegységek közül jelentősebb mennyiség, hiszen a Csendes-óceáni flotta „kétajtós verőlegényei” közül 4 is részt vesz az e hónapban esedékes orosz-kínai hadgyakorlaton. A közzétett információk szerint az orosz fél részéről 4 hadihajó és logisztikai támogatást biztosító kíséretük hajózik majd ki Vlagyivosztokból: elviekben három, tengeralattjáró elleni hadviselésre kihegyezett, Udaloj I-osztályú romboló a „főnök”, azaz a Csendes-óceáni Flotta zászlóshajója, a Szláva-osztályú cirkáló, a Varjag vezetésével.

Mivel a Vlagyivisztokban tanyázó Udalojok közül az Admiral Tribuc jelenleg épp az Indiai-óceánon tartózkodik, Afrika szarvánál tett őrjáratából hazafelé tartva, így megmondható, hogy a Varjag mellé mely felszíni egységek szegődnek majd: Admiral Pantelejev, Admiral Vinogradov és a Marsall Saposnyikov. Már ha tényleg 3 Udalojt kizavarnak.

A Marsall Saposnyikov a nyílt vizen

Marsal Saposnyikov az Indiai-óceánon | Fotó: naval.com.br ,

Az április 22-29 között esedékes gyakorlat előtt a Csendes-óceáni Flotta egy intenzív gyakorlatozási időszak alatt áll – a hónap közepéig hátralévő időben lövészetek (rakétával, hajóágyúval, torpedóval) és tengeralattjáró kergetés szerepel a menün. Utóbbihoz a flotta egyik Kilo-osztályú tengeralattjárója fog asszisztálni.

20 hozzászólás “Kihajózik az orosz Csendes-óceáni Flotta”

  1. Roni….
    A látszat tényleg ez. Valójában a gerinc most is a tengó flotta. A Csendes-óceán eddig nem volt prioritás Ivánéknak. Majd az lesz. Eddig szinte mindent az Északi Flotta kapott….
    Engem jobban izgat a kínai-orosz gyakorlat. Amikor Észak-korea meg rakétázni akar és a többiek meg le akarják cuppantani az égről. Nem csodélnék egy gyorsan összehozott RIMPAC-ot, vagy egy Dél-koreai-USA-Japá-tajvani gyakorlatot, a Fülöp-szigeteknél, vietnami megfigyelőkkel.

  2. Valaki tudja azt, hogy egy ilyen gyakorlatnal hogy tortenik az adott oceani/tengeri terulet lefoglalasa? Mert ezek nemzetkozi vizek, de azert gondolom az senkinek sem lenne jo, ha elesloveszet kozben arra uszkalna egyket oceanjaro, halaszhajo, stb stb…
    De nemzetkozi vizeken hova kell ezt bejelenteni?

    Legigyakorlatnal sajat legter, az oke. ICBM/SLBM tesztnel szolnak elore, hogy loni fognak, meg az ugysem zavar senkit, szarazfold egyertelmu… De flottagyakorlatnal ezt nem vagom, hogy tortenik.

  3. Marcika….
    A nagy hatalmak ha gyakorlatot akarnak tartani, akkor deklarálják és megtartják. A kisebb hatalmak a helyi tengeri önkormányzat okmányirodájában X dollár illeték lerovása alapján engedélyező űrlapot kérnek, amir 15 napon belül ki kell tölteni és egyeztetni kell a helyi tengeri kisebbségi önkormányzattal. Ha a polipok és a cápák, illetve az össze tengeri élőlény nem emel kifogást, akkor újabb X dollár illeték lerovása után a helyi tengeri önkormányzat ideiglenes területfoglalási engedélyt ad ki. Ha közben a kisebb hatalom nagyhatalom lesz, akkor ez általában végleges hatályú….
    A határozat ellen néhány rakétával fellebbezni lehet 30 napon belül….

  4. Lehet az iraniak arra gondolnak hogy noket nem szabad megutni,hat akkor leloni oket meg plane nem,ezert noi ninjakat kepeznek akik az USA ba utazva szabadon lekaszalnak mindenkit a hatosagok kozbeavatkozasa nelkul.