|

Meglengette első Buzogányát a Jurij Dolgorukij

Orosz barátaink pontosan tartották magukat a módosított Bulava (Buzogány) menetrendhez és a napokban megnevezettnek megfelelően június 28-án áttörte a Fehér-tenger felszínét az idei év első Bulavája. Mely tesztindítást a korábbiakkal ellentétben immáron leendő hordozóplatformja, a Borej-osztály egyelőre egyetlen csatasorba állítható tagja, a Jurij Dolgorukij hajtotta végre.

Nyilván mindenki megkönnyebbülésére a tavalyi év 2 indításához hasonlóan a Bulava 15. tesztje is minden szempontból sikeresnek minősíthető, a visszatérő egységek sikeresen megérkeztek a kamcsatkai Kura tesztmezőn a számukra kijelölt koordinátákra. Ezzel egy kicsit ismét tovább javult a tavaly úgymond megtáltosodott Bulavának a korábbi évek miatt egyelőre még mindig nem fényes teljesítménymutatója – a tegnapi indítás előttig hivatalosan a korábbi 14 indítás felét ismerték el sikertelennek. Melyet ma már úgy is mondhatunk, hogy 15 tesztből 8 volt sikeres, az egymást követő hiba nélküli tesztek száma pedig háromnál áll.

Bulava indítás

Az orosz védelmi minisztérium által kapcsolódóan kiadott képanyag | Fotó: orosz védelmi minisztérium ,

12 hozzászólás “Meglengette első Buzogányát a Jurij Dolgorukij”

 1. Tcat, az egy dolog, hogy a Bulavás kínlódások mellett minden háttérbe szorul, de arról van valami infó, hogy a túloldalon az Ohio SSBN tengók milyen gyakorisággal röptetik a Trident-II. SLBM rakétáikat? Vagy csak akkor ír róla a nemzetközi média, ha valamelyik indításuk nem sikerül, mint az oroszoknál? :-))

 2. “Ami 1989 óta elvileg huzalban a 135. sikeres teszt volt…”

  Akkor nem csoda, hogy nem írnak róla túl gyakran a médiában, hiszen itt nem a postás harapta meg a kutyát… Arról lehet valamit tudni, hogy náluk lesz-e valamikor generációváltás a Trident helyett? Bár lehet, hogy egyszerűen túl jól sikerült a cucc, mert az elődjénél ( Polaris ) bizony még előfordult failed launch! Amúgy lassan a hordozó plattform, az Ohio SSBN utódlásán is el kellene gondolkozni, mert az sem mai darab már…

 3. bczozo

  Ez nyilvánvalóan butaság.A két rakéta teljesen más követelmények szerint épült pl a Tridentnél nem volt cél a rakétavédelmi rendszerek elleni minél nagyobb fokú védelem viszont a Bulavánál ez alap.

 4. A Tridentet vegulis miert kene annyira lecserelni?
  A pontossaga tobb mint elegendo, amit ra lehet pakolni szinten tobb mint ami ep esszel szukseges, a megbizhatosaga egyedulallo, a hordozo platfrom szinten nagyon jo.

  Max a raketavedelem elleni rendszerek lehetne ezen felul ujitasok. De az meg vagy 25-30 evig ugyis csak a jenkiknek lesz (mar amennyi nekik is van), szoval nemtom annak mi ertelme lenne.

  De vilagositsatok fel, mit nem irtam le, ez azert egy eleg osszetett terulet, ahol minden szamit.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.