|

Orosz vegyes fotófelvágott

Amolyan kis „nyuszihozta” meglepetés jelleggel néhány nyalánkság poszttal igyekszünk kedveskedni olvasóinknak. Nem hírekről van szó, hanem ajánlókról és film-frontól. Ajánló vonalon orosz haditechnikával kapcsolatos fotó blogbejegyzéseket szedtünk csokorba a tippünk szerint olvasóink egy része által biztosan ismert englishrussia.com relatíve friss terméséből. Mostanában tobzódtak náluk a military posztok és azokban jó adagnyi jóféle, érdekes fotó.

Felújított Delta IV boomer belülről
Akit érdekel megtekinthet egy adag fotót a felújítás és modernizálás után tavaly januárban az Orosz Haditengerészetnek visszaadott K-18 Karelia belsejéről. Az immáron Szinyevával felszerelt SSBN-ről ezen fotók elvileg 2011. március 31-én készültek. – Katt ide a fotók megtekintéséhez (figyelem, 2 oldala van a bejegyzésnek!)

Krivak I a Moszkva-folyón
Maradunk a vízen – és konkrétan nem az englishrussia posztját linkeljük, hanem ahonnét azt átvették, lévén ott több az info. Igaz oroszul… :) Szóval a Moszkva-folyón vesztegel egy múzeumhajónak szánt Krivak I fregatt, konkrétan a hajóosztály 12. tagja, a Szevernaja Verf hajógyár által megépített és 1975-ben hadrendbe állított Druzhny. Anyagi okokból egyelőre a hajóhíd kivételével nagyobbrészt kibelezett állapotban várja sorsának további alakulását. – Katt ide a fotók megtekintéséhez

Boneyard orosz módra
Egykoron szebb napokat látott „nagyvadak” – Link 1, Link 2

Szu-33
Egy kis betekintés az Északi Flotta repülőseinek mindennapjaiba – Katt ide a fotók megtekintéséhez!

Gyakorlaton az Északi Flotta
Ám ha már így szóba került Oroszország flottái közül a legrövidebb múltra visszatekintő, akkor kicsit szemléljük meg pár hajóját közelebbről egy gyakorlat kapcsán. – A képek megtekintéséhez katt ide (Figyelem, 3 oldalas a poszt)

20 évesek lettek az Orosz Vitézek és a Fecskék
A Ruszkije Vityazi, azaz Orosz Vitézek 1991 április 5-e, a Strizsi, azaz a Fecskék 1991 május 6-a óta ejtik ámulatba nézők sokaságát. Ezen ajánlott posztban a Kubinka légobázis felett április 5-én tartott közös bemutatóról készült fotók láthatóak. – Megtekintésükhöz katt ide! (Figyelem, 2 oldalas a bejegyzés!)

SS-25 / RT12 Topol bázis
Némi betekintést kaphatunk az egyik SS-25 bázis létesítményeibe, járgányaiba, mindennapjaiba. – A fotók megtekintéséhez katt ide (2 oldalas a bejegyzés)

SS-24 Scalpel múzeum Ukrajnában
Ömh, ez a link kicsit kilóg a sorból, lévén egy Kijevtől mintegy 300 kilométerre délre fekvő területre kalauzolja el az olvasókat, ahol egy SS-24 bázis (a siló telepítésű változaté) volt megtalálható a Szovjetunió felbomlásáig. Látogatócsoport esetében egész olcsó a belépő :) (Link) – A fotók megtekintéséhez katt ide! (2 oldalas bejegyzés)

A győzelem napja
Közeleg május 9., azaz a győzelem napja. A 2 VH európai szakaszának véget érésére emlékezés keretében Moszkvában idén is lesz felvonulás. Persze vélhetően nem akkora, mint a tavalyi, 65 éves évforduló kapcsán, de… Szóval lessünk bele a felvonulás gyakorlásába pár április közepén készült fotó segítségével. – A fotók megtekintéséhez katt ide! (2 oldalas bejegyzés)

—–

Nos, reméljük elnyeri tetszéseteket ezen kis válogatás! :)

9 hozzászólás “Orosz vegyes fotófelvágott”

  1. Az orosz PR gépezet egyre aktívabb. Bár ez mindig nagyon ment nekik. :D Nagyon jó képek, és tetszik, hogy elég sok fotósorozatban bemutatják a szimpla bakák életterét is. Mintha próbálnák kihangsúlyozni, hogy ez már nem a SzU, nálunk már nem döglesz éhen egy távol-keleti helyörségbn…
    Jól látom, hogy a Topol bázist egyszerű sorozottak őrzik? Ez egy kicsit gondatlan nem?
    Az utolsó fotósorozat végén, amikor a ruszki tábornok a roggyant UAZ-ok után beszáll a nagy fekete terepjáróba picit lefordultam a székről a röhögéstől :D Enyhe fricska

  2. Qualit: köszönjük szépen, látom valaki mindenben talál fikáznivalót…

    Egyébként a zárt városokat NEM sorozottak őrzik, hanem hívatásosok, mondjuk erre ideális esetben magad is rájöhettél volna, mivel a bakák nem a 30-as korosztályból kerülnek ki, mint az úriemberek a képeken.