|

Megérkezett Szentpétervár kikötőjébe a Simón Bolívar

Némi segédlettel, de átverekedte magát a még mindig kissé jeges Finn-öblön a Venezuelai Haditengerészet iskolahajója, a Simón Bolívar nevét viselő vitorlás. A 100 napos, portugál, német, orosz és végül spanyol kikötőlátogatásokat megejtő iskolahajó eredetileg április 19-én érkezett volna Szentpétervárra, ám ezt a rossz időjárási körülmények keltette jéghelyzet megakadályozta. A hírek szerint az 1979-ben, Spanyolországban megépített és Dél-Amerikának a spanyoloktól történő függetlenedésében fontos szerepet betöltött vezetőről elnevezett, jeges körülményekre nem kiemelten felkészített 3 árbócost 2 jégtörő és 2 vontatóhajó segítette a Néva torkolatában fekvő kikötővárosig történő eljutásban.

A Simón Bolívar vitorlás

A Simón Bolívar (nem Szentpétervárott) ,

Az április 21-én délelőtt 10 órakor kikötött hajó kapitányát így már semmi sem akadályozhatta abban, hogy átadja a szentpéterváriaknak és úgy overall az oroszoknak Hugo Chávez szívélyes üdvözletét.

A vitorlás péntektől kezdődően, 5 napig nyitva áll az érdeklődők előtt, majd útnak indul a spanyolországi Cádiz kikötője felé.

6 hozzászólás “Megérkezett Szentpétervár kikötőjébe a Simón Bolívar”