|

Márciusban érkeznek az új MiG-29-esek

Márciusban veheti át a Mianmari Légierő a 2009 novemberében megrendelt 20 darab MiG-29 ‘Fulcrum’ első példányait. Az „új” gépekkel az ázsiai országban több mint duplájára nő az orosz típus példányszáma.

A 2009 novemberében 553 millió dollárért megrendelt 20 gépet három különböző konfigurációban szállítja le az orosz fél, 10 darab MiG-29B és 6 darab MiG-29SzE együléses vadászbombázó, valamint 4 darab MiG-29UB kétüléses kiképzőgép alkotja a csomagot. Az évek óta a lukovicsi üzem udvarán álló, még a 80-as években gyártott gépeket eredeti exportkonfigurációban kapja meg az ázsiai ország, az analóg műszerekkel és Fazotron N-019 radarral.

Mianmar korábban már vásárolt az orosz típusból, Fehéroroszországtól szereztek be használtan 12 gépet. A MiG-ek mellett főként kínai eredetű, elavult repülőeszközök alkotják az ázsiai ország légiflottáját, a Shenyang J-6 és Nanchang Q-5 típust főként csapásmérésre, míg a Chengdu J-7 ‘Airguard’ jelzésű gépet légvédelmi feladatokra alkalmazzák. Az „új” gépek érkezésével a harckészültség nagymértékű javulását várják.

10 hozzászólás “Márciusban érkeznek az új MiG-29-esek”

  1. Nem kicsik, hanem feleslegesek. Szerintem „halottnak a csók” kategória.
    Ez a légi potenciál nem mérhető a szomszédaihoz. (kb tank ellen légpuskával) Egyszerűen, kár ellenük fegyverkezni.(így) Max ha van belső ellenség…… (Indiára és Kinára gondoltam. Nem Laoszra..)

  2. igen és csak ez a jelentősebb v(szemmel látható változás) a képek alapján.Szóval az oroszokat nem zavarja a kilátszó hajtómű ami két dologra enged következtetni:
    1,
    Rájuk nem vonatkozik a fizika törvénye azon belül is a radarhullámok terjedése(valljuk be ez a kevésbé valószínű)
    2,
    Nem látszik a hajtómű.