|

Burma újabb harci helikoptereket vett Oroszországtól

A napokban bejelentett hírek szerint Burma további helikoptereket vett Oroszországtól: 60, nagyobbrészt harcihelikopter – 50 db Mi-35 – beszerzésének tényét közölték a Burmai Légierőtől. A Burmai Légierő harci helikopter állománya ezáltal a jövőben 60 helikopterre duzzadhat, hiszen a 2009 decemberében megköttetett, mintegy 510 millió dolláros, korábbi fegyvercsomagban 20 MiG-29 mellett 8-10 Mi-35 is szerepelt.

A bejelentés szerint a „lázadók kordában tartása” végett beszerezett Hindek, valamint a szintén most megvett 12 Mi-2 jelenleg összeszerelés alatt áll a Meikthila bázison, majd ezen folyamat befejeződésével a Magwe és az Ela légibázisokon kerülnek szétosztásra, összesen 4 század között.

A beszerzés – mely 1 évvel követte az első igénybejelentést – árát nem közölték, ám hozzávetőlegesen lehet saccolni, hiszen a tavaly decemberi szerződésben a 8-10 Mi-35 71 millió dollárt kóstált.

Lengyel Mi-2

A Mi-24/Mi-35-tel ellentétben a Mi-2 már régebbi ismerőse a Burmai Légierőnek, hiszen a 90-es évek folyamán 20 feletti mennyiséget vettek a lengyelektől. Ezen gépállományból kettő lezuhant, a legutóbbi szerencsétlenség 2010. júniusban történt. (A kép csak illusztráció, ahogy a lengyel felségjelzés is utal erre.) | Forrás ,

2 hozzászólás “Burma újabb harci helikoptereket vett Oroszországtól”

  1. „a most megvett 12 Mi-2 jelenleg összeszerelés alatt áll a Meikthila bázison”
    Igazán nem akarok kötekedeni, messze áll tőlem! S elismerem, hogy nem ismerem töviről hegyire az orosz ipart s becs szó majd javítok rajta, De még mindig gyártanak Mi-2-ket Oroszországban? Vagy ezek felújított gépek lesznek?
    Egy biztos Burmában több használható heli lesz mint nálunk! Pláne, hogy ezen kivül van nekik:
    11db Mi-17
    22db UH-1
    13db PZL W-3
    Cak hogy a nagyobb mennyiséget említsük. A többi 60 db J-7 mellett…
    Irigylésre méltó mennyiség…