|

További Szuhojok Indonéziának

Még meg sem érkeztek az „utánrendelt” Szuhoj Szu-27 ‘Flanker’ típusú vadászbombázók Indonéziába, ám az ázsiai országban már most újabb példányok beszerzésén törik a fejüket.

Az Indonéz Nemzeti Hadsereg Légiereje (TNI-AU) már rendelkezik Flankerekkel, 2009 elején állt hadrendbe az első két Szu-27Szk,ekkor már szolgálatban állt a Szu-30MK két, és a Szu-30MK2 három példánya. Hamarosan tízgépesre bővül a flotta, szeptember 5-én érkezik az „utánrendelés” első két gépe, míg 15-én csatlakozik hozzájuk a harmadik Szu-27SzKM is. Az új gépek első nyilvános bemutatkozása az Indonéz Nemzeti Hadsereg október 5-i évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen lesz, az új Szuhojok kísérik majd az Antonov szállítógépeket.

Szu-30MK2

Az Indonéz Légierő egyik Szu-30MK2-ese ,

Indonézia a három érkező géphez nem vásárolt fegyverzetet, ám hamarosan megrendelésre kerül a szükséges mennyiség, árulta el a légierő parancsnoka, Imam Sufaat tábornagy. Továbbá azt is elmondta, hogy nem ezek lesznek a TNI-AU utolsó Szuhaj típusú gépei, ugyanis további 6 példány beszerzéséről kezdődtek tárgyalások.

A légierő kutató-fejlesztő részlege sikeresen befejezte egy bomba fejlesztését, mely alkalmas arra, hogy a Flankerek hordozhassák. Folyik rakéták fejlesztése is, azonban nem tudnak teljes légiharc-rakétát előállítani, az elektronikai ipar nem elég fejlett az infravörös vagy radaros keresőfejet előállítani.

Sufaat elmondta, hogy az érkező gépek kommunikációs rendszere át lett állítva, mivel a korábbi években a különböző verziók közötti különbség technikai problémát okozott.

A személyzet képzéséről annyit árult el, hogy jelenleg két leendő indonéz Szuhoj-pilóta van kint Oroszországban típusátképzésen, valamint a gyártó cégtől küldenek néhány technikust az orosz műszakiak segítésére.

One Response to “További Szuhojok Indonéziának”