|

További Szuhojok Indonéziának

Még meg sem érkeztek az “utánrendelt” Szuhoj Szu-27 ‘Flanker’ típusú vadászbombázók Indonéziába, ám az ázsiai országban már most újabb példányok beszerzésén törik a fejüket.

Az Indonéz Nemzeti Hadsereg Légiereje (TNI-AU) már rendelkezik Flankerekkel, 2009 elején állt hadrendbe az első két Szu-27Szk,ekkor már szolgálatban állt a Szu-30MK két, és a Szu-30MK2 három példánya. Hamarosan tízgépesre bővül a flotta, szeptember 5-én érkezik az “utánrendelés” első két gépe, míg 15-én csatlakozik hozzájuk a harmadik Szu-27SzKM is. Az új gépek első nyilvános bemutatkozása az Indonéz Nemzeti Hadsereg október 5-i évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen lesz, az új Szuhojok kísérik majd az Antonov szállítógépeket.

Szu-30MK2

Az Indonéz Légierő egyik Szu-30MK2-ese ,

Indonézia a három érkező géphez nem vásárolt fegyverzetet, ám hamarosan megrendelésre kerül a szükséges mennyiség, árulta el a légierő parancsnoka, Imam Sufaat tábornagy. Továbbá azt is elmondta, hogy nem ezek lesznek a TNI-AU utolsó Szuhaj típusú gépei, ugyanis további 6 példány beszerzéséről kezdődtek tárgyalások.

A légierő kutató-fejlesztő részlege sikeresen befejezte egy bomba fejlesztését, mely alkalmas arra, hogy a Flankerek hordozhassák. Folyik rakéták fejlesztése is, azonban nem tudnak teljes légiharc-rakétát előállítani, az elektronikai ipar nem elég fejlett az infravörös vagy radaros keresőfejet előállítani.

Sufaat elmondta, hogy az érkező gépek kommunikációs rendszere át lett állítva, mivel a korábbi években a különböző verziók közötti különbség technikai problémát okozott.

A személyzet képzéséről annyit árult el, hogy jelenleg két leendő indonéz Szuhoj-pilóta van kint Oroszországban típusátképzésen, valamint a gyártó cégtől küldenek néhány technikust az orosz műszakiak segítésére.

One Response to “További Szuhojok Indonéziának”

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.