|

Érkezőben az orosz fegyveradomány Palesztinába

Az orosz védelmi minisztérium még csütörtökön jelentette be, hogy a napokban megkezdődik 50 páncélozott csapatszállító jármű leszállítása a palesztin biztonsági erőknek. A „lefegyverzett” BTR-70-esek Jordánián keresztül Ciszjordániába kerülnek majd.

„Oroszország továbbra is támogatja a palesztinokat. Az 50 páncélozott csapatszállító jármű Jordániába lesz küldve az elkövetkező napokban, ahonnan a későbbiekben kerül átszállításra Ciszjordániába, a palesztin biztonsági erők részére” – hangzott el a kapcsolódó sajtótájékoztatón.

BTR-70 Togliattiban

Múzeumi példány orosz földön ,

A palesztin terrorcsoportok elleni küzdelem segítése érdekében a BTR-70-esek szállítására Izrael még 2008-ban bólintott rá, természetesen azzal a megkötéssel, hogy azok fegyverzetét le kell szerelnie az oroszoknak. Moszkva adományként adja oda a nem mai legény járműveket.

22 hozzászólás “Érkezőben az orosz fegyveradomány Palesztinába”

  1. Lényegében a feladatkör stimmelni fog, hiszen a BTR-70/80 fémkasznikat a Szovjetunióban is a rendőri szerveknek fejlesztették ki, ezért is van papírvékony páncélzata. Aki reguláris professzionális hadseregben kívánja használni annak ne mártana fellapozni jó néhány könyvet.

  2. miért akarjátok szétlövetni szerencsétleneket az izraeliek is azt mondták h jöhetnek(habár fingom sincs mi köze van izraelnek ahhoz h a határain túl ki mit vesz vagy h jön ő ahhoz hogy megmondja h ki mit vehet???
    mert szerintem itt ez a döbbenetes

  3. Én nem akarom szétlövetni őket örülök is hogy az ilyen régi vasak, újra szolgálatba állhatnak, azt meg csak külön dicsérni tudom, hogy adományként kezelik.
    Egyébként meg nem a Mekaváktól kell félteni, hanem egy mezei AK is kilyuggathatja ám.

  4. Chris : Akkor mire jók ? :D

    dudi : Min csodálkozol ? Ez megy már 2-4 ezer éve, a térségben érdekeltséggel bírók általában beleszólhatnak / beleszólnak abba, hogy ott mi történik.

    Mert mégis, az USA hogy jön ahhoz, hogy lebeszélje a ruszkikat az Iránnak adandó S-300asokról ? De még lehetne jó pár példát említeni, nyílván nem éppen szuverenitás barát a dolog, dehát az élet az ilyen.

    Y

  5. Nos, ezek a vasak meg fogják állni a helyüket belbiztonsági feladatkörben, mint ahogy hasonló társaik megállják a helyüket a világ számos nagyvárosában. Még amerikában is befognak hasonló feladatkörben PSZH-kat. Olyan nagyvárosokban, ahol felfegyverzett bandák uralnak bizonyos környékeket ezek a vasak hasznosnak bizonyúlnak.

  6. miért akarjátok szétlövetni szerencsétleneket az izraeliek is azt mondták h jöhetnek(habár fingom sincs mi köze van izraelnek ahhoz h a határain túl ki mit vesz vagy h jön ő ahhoz hogy megmondja h ki mit vehet??? mert szerintem itt ez a döbbenetes

    A blokád szó mond valamit neked?

  7. Üdv!

    Egy koldus szegény államnak gondolom minden (főleg ingyen) segítség jól jön. Igaz, hogy ezek még egy karabélytól sem védik a bent ülőket, de legalább szállító kapacitás. Azt meg ne várjuk senkitől, hogy INGYEN korszerű MRAP kategóriájú járművet ad bárkinek is, pláne ha a szomszéd engedélyét kell kérni hozzá.

    Mondjuk vicces, hogy a terroristák elleni küzdelemhez kell és ilyen címen leszereltetik a fegyvert. Kíváncsi lennék, hogy az az izraeli haderő amelyik t-55 alvázat alakított át városi harcra mit szólna, ha fegyvertelen btr-70esekell kellene, hogy rendet tegyen Gázában.

    Mondjuk nem tom, hogy eddig mit tudott/akart az ottani „karhatalom” felmutatni a terror elleni harcban?!