|

Ismét robbanás rázta meg Uljanovszkot

Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozata alapján 8 fő életét vesztette, további kettő megsebesült abban a robbanásban, ami ma rázta meg az uljanovszki fegyverlerakatot, ugyanott, ahol november 13-án már történt egy súlyos baleset.

Alekszej Kuznyecov ezredes elmondása szerint a tragikus eseményre aközben került sor, miközben a depóban teherautóra rakodták a muníciót. Egyelőre többet nem tudni, a vizsgálat folyamatban.

Ugyan az aktuális baleset pontos méretéről nincsenek információk, vélhetően kisebb volumenű annál, mint ami november 13-én este következett be a haditengerészet Volga menti telepén. A két katonai tűzoltó életét követelő robbanássorozatban akkor összesen mintegy 40 tonnányi tüzérségi lőszer detonált a lerakatban található hozzávetőlegesen 100 tonnás készletből. A vizsgálatok alapján a robbanásokat eredményező tűz a lőszerek megsemmisítését végző telephelyen keletkezett. A tűzoltók a lángokkal az akkori hírek szerint legalább 5 órát át küzdöttek.

httpv://www.youtube.com/watch?v=k8vZVkyfsis

Videóanyag a november 13-án este bekövetkezett robbanássorozatról

A robbanássorozatok keltette lökéshullámok 9 iskola és 20 óvoda ablakait törték be, a környékről több ezer embert evakuáltak, továbbá 60 főt kellett orvosi ellátásban részesíteni. Utóbbiak elvileg a depó területén tartózkodtak. A lángok megfékezése utána területet átfésülő tűzszerész csapatok 6 fel nem robbant lövedéket találtak a depó közelében.

One Response to “Ismét robbanás rázta meg Uljanovszkot”

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.