|

Indonézia nem vehet izraeli UAV-okat

No nem azért, mert valaki megtiltotta nekik, hanem mert saját maguknak tiltották meg. Az érdekes eset mögött az húzódik meg, hogy míg a védelmi minisztérium egy ideje már ácsingózik izraeli UAV-okra, sőt magát az izraeli kölcsönből finanszírozandó vásárlást is előkészítette állítólag, addig az indonéz Képviselőház áthúzta számításaikat.

„Két évvel ezelőtt felszólítottuk a védelmi minisztériumot, hogy fejezze be az Izraellel folyó egyezkedéseket, lévén nincs diplomáciai kapcsolatunk velük.” – nyilatkozta hétfőn az egyik képviselő.

Ugyanakkor a képviselők csak az izraeli kölcsönből vásárolandó izraeli technikával szemben fejezték ki ellenállásukat, az elől nem zárkóztak el, hogy a védelmi minisztérium más országból, vagy esetleg ugyan elismerten gyengébb képességű, de saját fejlesztésű UAV-okat szerezzen be.

Nos, például a Heron-on se lesz tehát Indonéziára utaló felségjelekkel látható

Nos, a Heron-on se lesz tehát Indonéziára utaló felségjelekkel látható ,

„Ha a minisztérium UAV-okat akar beszerezni azt megveheti máshonnan, például az Egyesült Államoktól is, de nem értjük miért ragaszkodik Izraelhez.”

A pénzügyminisztérium felszólításra került, hogy ne engedélyezze az üzletet, csak abban az esetben, ha a gépek beszerzése más államtól történik.