tiszteletét tette a Földközi-tengeren. Úgy tűnik ez idén se lesz másképp!">
|

Készülődik a Kuznyecov is

No nem Szomáliába, mindössze arról van szó, hogy idén is a Földközi-tengeren telel. Olvasóink tán emlékeznek, hogy az orosz anyahajó tavaly is tiszteletét tette a Földközi-tengeren. Úgy tűnik ez idén se lesz másképp!

Október 30-i orosz bejelentés szerint, hamarosan, november elején élén a Kuznyecov Admirálissal útnak indul az Északi Flotta néhány egysége Szeveromorszk kikötőjéből. Hogy idén kik kísérik a Kuznyecov-ot azt egyelőre nem tudni, annyi azonban bizonyos, hogy idén is összefutnak a Fekete-tengerről a Moszkva rakétás cirkáló vezetésével érkező kötelékkel.

Kuznyecov Admirális

És ha már összefutnak, verekednek egyet. Legalábbis úgy tesznek. A találka fő eleme ugyanis két kötelék közti szimulált összecsapás lesz. Levezetésként kikötők felkeresése lesz a program része. Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a Moszkva a szicíliai Messzinába fut majd be.

A Moszkva rakétás cirkáló
A Moszkva Szevasztopolban

A kötelékek kiküldése természetesen nem titkoltan annak a programnak a része, melyben Moszkva igyekszik növelni, visszaállítani korábbi jelenlétét a világ tengerein.