|

Oroszország folytatja lövedékeinek fejlesztését

Látván az aktív amerikai, kínai, török részvételt a piacon, az oroszok sem szeretnének kisebb szeletet kapni a tortából. S ahogy a trend a nagyobb méretű/irányított/nagyobb hatótávolságú rakéták felé mutatnak, Vladimir Lepin, a Tecmash vezére úgy vélekedik, hogy ők sem tétlenkedhetnek.

Jelen hír apropója többek között az, hogy a Tecmash bejelentése alapján három új rakétát fejlesztettek a 122 mm-es Tornado-G sorozatvetőhöz (9M538,9M539,9M541 kódnév alatt HE-FRAG,HE/HEAT harci résszel) egy olyan rendszer kíséretében, mely lehetővé teszi az eszköz alkalmazását a fülke elhagyása nélkül. A parancsnok a feladatnak megfelelő rakéta kiválasztásával maximalizálhatja a rendszer képességeit, habár a Tecmash megjegyzi, hogy a pontosságon és a hatótávolságon még fejleszteni akarnak.

Az összehasonlító képen jól látszik, hogy új (felül a 9m538) rakéta robbanótöltete nagyobb, rakéta szekciója kisebb mint elődjének (alul a 9M521). Rombolóereje ezáltal nagyobb lett, hatótávolsága kisebb. Forrás: janes.com ,

Az igyekezet jellemzi, hogy más területen sem szeretnének lemaradni a piac többi szereplőjétől. 152 mm-es „okos” tüzérségi lövedékük fejlesztésén is dolgoznak, amelynek speciális működési körülményeinek igényeivel (a hír másodpercenkénti 30.000 fordulatot ír a tengely körül) is tisztában vannak. A lövedék indítást követően ballisztikus pályán mozog és végfázisban saját vezérlőrendszere vezeti arra a célra, amelyet a parancsnok meghatározott. A felmerülő problémák orvoslására készen állnak, ahogy „okoslövedékük” a jövőre kezdődő tesztekre is.

Forrás: monch.com ,

A Broneboishchik (S-8OFP) tesztjei a közelmúltban értek véget és az orosz Védelmi Minisztérium elégedettségét fejezte ki a légi indítású, páncélozott célpontok elleni nem irányított rakéta tulajdonságait illetően. A jövő év elején csapatpróbára kerülő rakéta hatótávolságát és harci részének (fragmentáló) hatékonyságát megnövelték, valamint új gyújtószerkezetének köszönhetően akadályba ütközve is képes a célpont leküzdésére.

Forrás: engineeringrussia.com ,

S ha már a Broneboishchik szóba került, a Tecmash Monolith néven és 130 mm-es űrméretben kívánja előbbi fejlesztését új köntösbe bújtatni, hogy az S-13 váltótípusát megtalálja. Az irányított és nem irányított verzióban elképzelt Monolith esetében is a hangsúly a megnövelt pontosságon és páncéltörő képességen van.

A Zvezdának adott interjú utolsó eseménye az időzíthető működésű 30 mm-es lövedékek tesztjének megemlítéséről szól. A támogató járművek fegyverzetének alapját képező új lövedék csapatpróbája a hírek szerint jövő év elején fog kezdődni.

Az oroszok a globális MLRS piac 28 %-át „uralják” jelenleg a Grad és Uragan járműveknek köszönhetően. A Grad rakétavető jelenleg 64 országban van jelen és, hogy a piac nem halott mi sem jelzi jobban, minthogy a Tecmash 2017-2018-as évben 300 millió dollár értékben kötött szerződést ebben a szegmensben.

Fórum hozzászólások

 • ulippo
  Vannak videók az útjukról, itt is be lettek mutatva korábban. A hotelszobában talált novicsokról egy brit katonatiszt beszélt, az a videó is be lett téve ide korábban, keresd meg ha akarod. Aki itt ködösít az te vagy, semmit nem próbálsz állítani, csak zavart próbálsz kelteni kevés sikerrel. Be lettek téve Csepiga és Miskin igazolványképei is, látható hogy ők azok akik ott jártak, erre sem tudsz mondani semmit. Laikusoknak üzengeted azt, hogy nem ők voltak? Akkor mutass is valami bizonyítékot mert én már mutattam. Ott vannak fent az igazolványképeik, ők jártak ott és ők Csepiga és Miskin GRU ügynökök.
  Csak annyit lehet bizonyitani a videoval hogy a két "ügynök" egy ideig a Skripal ház irányába tartott, ennyi. A tiszt beszélt a hotelszobában talált méregrôl-ez mire bizonyíték? Arra amit állítottál biztos nem(másra sem nagyon).
  Nem mutattál bizonyítékot, a Brit sztori propagálásán kívül, amely maga is csak addig merészkedik hogy "nagy valószínûséggel"... Fentebb több okfejtéssel is bizonyítottam, hogy a hivatalos sztori egy összetákolt roncs.
  Holnap még jobban kivesézem ha ennyire harci lázba jöttél tôle, de mint mondtam :csak még nagyobb lesz az arcvesztésed....
 • Kit akartok amúgy meggyőzni? Épp úgy lehet az egész kitaláció mint rész meg teljes igazság, mondjuk ha ez a képzett ügynökök teljesítménye akkor én lehet könyvek meg filmek alapján jobban tudnám megcsinálni, bár ha angolok akkor Shakespeare után szabadon fülön át is mérgezhettek volna :)
  Egy áruló mit várt amúgy,talán puszit? Nekem nincs erkölcsi problémám azzal ha titkosszolgálatok egymást ritkítják végül is a munkakör velejárója :D
  Amúgy meg bizonyítékot bárki gyárthat a médiának meg nekünk mert úgyse ért mindenki ahhoz hogy kell megvizsgálni meg amúgy se adják oda mindenkinek.
  Ezt nem az oroszok védelmében mondtam amúgy csak mindig megy ez a jó fiúk rossz fiúk dolog aminek a nagyhatalmi játékban semmi értelmét nem látom mert nincsenek jók meg rosszak erkölcsi értelemben véve mert azok nem jutnak el sem oda, bár ez csak személyes véleményű.
 • "....ôk voltak ott, Csepiga és Miskin, ...ott vannak a képeik, ôk jártak ott Csepiga és Miskin GRU ügynökök.."hát hallod itt én csak egy ügynököt látok....bocs nem bírtam kihagyni:D
 • Morishima
  Kit akartok amúgy meggyőzni? Épp úgy lehet az egész kitaláció mint rész meg teljes igazság, mondjuk ha ez a képzett ügynökök teljesítménye akkor én lehet könyvek meg filmek alapján jobban tudnám megcsinálni, bár ha angolok akkor Shakespeare után szabadon fülön át is mérgezhettek volna :)
  Egy áruló mit várt amúgy,talán puszit? Nekem nincs erkölcsi problémám azzal ha titkosszolgálatok egymást ritkítják végül is a munkakör velejárója :D
  Amúgy meg bizonyítékot bárki gyárthat a médiának meg nekünk mert úgyse ért mindenki ahhoz hogy kell megvizsgálni meg amúgy se adják oda mindenkinek.
  Ezt nem az oroszok védelmében mondtam amúgy csak mindig megy ez a jó fiúk rossz fiúk dolog aminek a nagyhatalmi játékban semmi értelmét nem látom mert nincsenek jók meg rosszak erkölcsi értelemben véve mert azok nem jutnak el sem oda, bár ez csak személyes véleményű.
  Lehet, de ettôl függetlenül a sztori kb annyiba igaz mint a kilenctizenegy. Kb az áldozatok stimmelnek. Azért nem mindegy az.
 • dragonette
  Régebbi jem volt? És akkor ez most mit is bizonyít?
  Gyalog galopp........Honnan tudjátok ,hogy boszorkány?
  -engem például gyíkká változtatott!!!!!!
  -és?
  - Már elmúlt..............na ez már valódi bizinyíték!:D:D:D
 • deze75
  Gyalog galopp........Honnan tudjátok ,hogy boszorkány?
  -engem például gyíkká változtatott!!!!!!
  -és?
  - Már elmúlt..............na ez már valódi bizinyíték!:D:D:D

  Engem nem igazán érdekelnek ezek a titkosszolgálati játszmák, de mondja már meg valaki, hogy a GRU - ami az orosz hadsereg kémelhárítása / hírszerzése, miért akarná megmérgezni ezt a csókát? Az ilyet nem az FSzB csinálná? És ki ez a Skripal, hogy annyira haragszanak rá Medvéék?
 • Miután Ulipponak nem sikerült semmi érdemlegeset összekukáznia, kijelenthetjük hogy a Skripal-mérgezés valósi mikéntjét továbbra is homály fedi. A hatóságok-illetékesek az ismert recept szerint egy gyanusítgatós történetet ismételgettek, ahelyett hogy tényleg kivizsgálták volna az esetet. Pár hónap múlva pedig úgy ahogy van elfelejtették az egészet. A Skripal ügy pont az orosz rendezésûfoci vb elôtt robbant ki, ami méginkább politikai színezetûvé teszi az ügyet.
 • ulippo
  [​IMG]
  "Milícija" :D Bazmeg már 2008 óta, "Policija" a Rendőrség neve Oroszországban. Komoly "bizonyíték",ahogy azt tőled megszokhattuk :D
 • dragonette
  kijelenthetjük hogy a Skripal-mérgezés valósi mikéntjét továbbra is homály fedi
  a skripal ügyben négy dolgot lehet tudni
  az első, hogy az angolok szerint a ruszkik voltak
  ezt érdemes annak fényében értékelni hogy akkor is ezt mondanák ha tudnák hogy nem a ruszkik voltak pláne ha tudnák hogy saját maguk csinálták
  a második hogy a ruszkik szerint valaki más volt, nem tudni ki, talán az angolok
  ezt érdemes annak fényében értékelni, hogy akkor is ezt mondanák ha ők voltak, sőt
  a harmadik dolog, hogy csinálhatta volna a merényletet az elkövető angol pisztollyal amerikai lőszerrel svéd késsel vagy egy kanál francia vízzel
  de pont ruszki méreggel csinálta, mintha nyilvánvalóan a ruszkikra akarná kenni az egészet
  a negyedik dolog a putyó kiállása (személyesen!) hogy "mi tudjuk kik ezek az emberek", majd pár nap múlva ez a videó az rt-n a két balfasz méregkeverővel:
 • sidewinder12
  "Milícija" :D Bazmeg már 2008 óta, "Policija" a Rendőrség neve Oroszországban. Komoly "bizonyíték",ahogy azt tőled megszokhattuk :D
  2008 óta, oké, akkor hiteles, mert a kiállítási dátum 2001-es, komoly "cáfolat" volt ahogy azt tőled megszokhattuk :D
 • aamen
  csinálhatta volna a merényletet az elkövető angol pisztollyal amerikai lőszerrel svéd késsel vagy egy kanál francia vízzel
  de pont ruszki méreggel csinálta, mintha nyilvánvalóan a ruszkikra akarná kenni az egészet
  Litvinyenkót is polóniummal mérgezték meg, Szkripalt meg novicsokkal, ezek nyilvános üzenetek is az átállt kémeknek, és van elég vastag bőr az arcukon, hogy a nyilvánosság előtt letagadják.

  aamen
  putyó kiállása (személyesen!) hogy "mi tudjuk kik ezek az emberek", majd pár nap múlva ez a videó az rt-n a két balfasz méregkeverővel
  Putyó az MH17 ügyben is személyesen előállt a "Carlos a spanyol légidiszpécser" sztorival, neki is van elég vastag bőr a képén, hogy nyilvánosan hazudjon.
 • Muszáj már megint ezen az istenverte Skripal ügyön rágódni??? Ti úgysem fogjátok meggyőzni Ulippót ő meg nem fog tudni titeket. Totál felesleges és parttalan dolgon vitáztok.
 • plushun
  Muszáj már megint ezen az istenverte Skripal ügyön rágódni??? Ti úgysem fogjátok meggyőzni Ulippót ő meg nem fog tudni titeket. Totál felesleges és parttalan dolgon vitáztok.
  Jól van na, úgy jôtt hogy "valaki" megint úgy utalt vissza rá mint kész tényre. Amúgy ez itt nem is off.
  Részemrôl lezárva ha ebben maradunk.
 • ulippo
  Az elkövetők tevékenysége részletesen fel lett tárva onnan kezdve, hogy megérkeztek Moszkvából, megszálltak egy hotelben, aztán elmentek Salisburybe felderíteni, majd visszamentek a hotelbe, másnap megint Salisburyben jártak Szkripal házánál, pont akkor amikor novicsok került a kilincsére, aztán visszamentek Londonba és indultak is vissza Moszkvába. Anglia nagyon jól be van kamerázva, úgyhogy szinte utcáról utcára ismert az útvonaluk az érkezéstől a távozásig, videó felvételekkel bizonyítva.

  A hotelszobájukban novicsok maradványokat talált a brit rendőrség a törülközőjükön. Ugyanabból a novicsokból származott ami Szkripal kilincsén is volt és ami az eldobott fiolában is volt.

  A kilétük is fel lett fedve. "Ruszlan Bosirov" és "Alexander Petrov" a "toronyóra rajongó vitamin kereskedők" valójában Anatolij Csepiga és Alexander Miskin GRU ügynökök. Csepiga és Miskin jogosítványai és GRU igazolványai is előkerültek amelyeken jól látszik, hogy ők azonosak a "Bosirov" és "Petrov" álnéven utazó személyekkel. Csepigáról a GRU központ hősök falán is van kép.
  [​IMG]
  [​IMG]
  Sot, meg a szir vegyi tamadasokat is ok kovettek el, meg ahogy irtad egykoron Vegyi Vlagyi. Ja aztan megsem ahogy a napokban kiderult. Szoval sajnos ez a sztori is pont olyan hiteles csak, vagy igaz vagy nem.
 • https://karpathir.com/2019/05/25/or...uland-volt-amerikai-helyettes-allamtitkarnak/
  "Moszkva elutasította Victoria Nuland volt amerikai helyettes külügyi államtitkár vízumkérelmét – közölte az orosz külügyminisztérium csütörtökön az Interfax hírügynökséggel.
  Nulandot, aki az amerikai diplomáciai tárcánál az európai és eurázsiai ügyek felelőse volt, Moszkvában a 2014-es ukrajnai politikai fordulat egyik fő külső koordinátorának tartják. Az orosz külügyminisztérium szerint a volt vezető diplomatát feketelistára tették, válaszul az Oroszország ellen bevezetett szankciókra...
  ...Az orosz tiltólista az amerikaival ellentétben nem teljes terjedelmében nyilvános, a rajta szereplő amerikai személyek nem ritkán csak a kérelmük benyújtása után értesülnek róla, hogy eltiltották őket a beutazástól. Korábban több amerikai kongresszusi képviselőtől és Michael McFaul volt moszkvai nagykövettől tagadták meg az orosz vízumot..."
 • krokomach
  https://karpathir.com/2019/05/25/or...uland-volt-amerikai-helyettes-allamtitkarnak/
  "Moszkva elutasította Victoria Nuland volt amerikai helyettes külügyi államtitkár vízumkérelmét – közölte az orosz külügyminisztérium csütörtökön az Interfax hírügynökséggel.
  Nulandot, aki az amerikai diplomáciai tárcánál az európai és eurázsiai ügyek felelőse volt, Moszkvában a 2014-es ukrajnai politikai fordulat egyik fő külső koordinátorának tartják. Az orosz külügyminisztérium szerint a volt vezető diplomatát feketelistára tették, válaszul az Oroszország ellen bevezetett szankciókra...
  ...Az orosz tiltólista az amerikaival ellentétben nem teljes terjedelmében nyilvános, a rajta szereplő amerikai személyek nem ritkán csak a kérelmük benyújtása után értesülnek róla, hogy eltiltották őket a beutazástól. Korábban több amerikai kongresszusi képviselőtől és Michael McFaul volt moszkvai nagykövettől tagadták meg az orosz vízumot..."


  Ugyan miért akart a csaj Oroszországba menni?
  Valami ellenzéki politikussal akart találkozni?:rolleyes::D
 • ulippo
  2008 óta, oké, akkor hiteles, mert a kiállítási dátum 2001-es, komoly "cáfolat" volt ahogy azt tőled megszokhattuk :D
  Ja, azt nem tudtam,hogy ha van valakinek 2001-ben készült oroszországi rendőrigazolványa, akkor az automatikusan GRU-s... Főleg,hogy amikor átnevezték a szervezetet, a rendőrséget Milicijáról Policijára, akkor valószínűleg minden igazolványt is lecseréltek.
  Ulippo, ha valaki neked elhiszi egy 2001-es rendőrigazolványra hivatkozva, hogy XY a GRU ügynöke, az elég súlyos. Tehát ez bizonyítéknak kb gyengébb, mintha én fognék egy 2001-es chicagoi rendőrigazolványt, és arra hivatkozva állítanám, hogy az bizonyítja, hogy a tulajdonosa, az bizony a CIA vagy az NSA ügynöke...
 • sidewinder12
  Ja, azt nem tudtam,hogy ha van valakinek 2001-ben készült oroszországi rendőrigazolványa, akkor az automatikusan GRU-s... Főleg,hogy amikor átnevezték a szervezetet, a rendőrséget Milicijáról Policijára, akkor valószínűleg minden igazolványt is lecseréltek.
  Ulippo, ha valaki neked elhiszi egy 2001-es rendőrigazolványra hivatkozva, hogy XY a GRU ügynöke, az elég súlyos. Tehát ez bizonyítéknak kb gyengébb, mintha én fognék egy 2001-es chicagoi rendőrigazolványt, és arra hivatkozva állítanám, hogy az bizonyítja, hogy a tulajdonosa, az bizony a CIA vagy az NSA ügynöke...
  Különösen, hogy a rendörség más minisztériumhoz tartozik, mint a GRU. :)

Ugrás a fórum topichoz