|

HTKA évértékelő – 2017

Jóm ideje szokás már, hogy év végén afféle visszatekintőt publikálunk az elmúlt esztendő eredményeiről. A 2017-es esztendő esetében ez a megszokotthoz képest kicsit megcsúszva, már az újévben jelenik meg, de talán elnézitek nekünk :) Régi motoros olvasóink előtt ismert, hogy ezen írásoknak nincs különösebben kötött szerkezete, szóval lássuk az aktuális kiadásba mik kerültek!

A számadatok, százalékok után jellemzően szokott érdeklődés lenni, így kezdésként lássunk pár ilyen jellegű adatot.

Mit olvastok

Az összesített forgalom 2017-ben. Tavaly is összejött némi növekedés, összességében elégedettek vagyunk. ,

A fenti grafikonból nem derül ki, de most jól megmondom, hogy a tavalyi forgalomnak ~60 százalékát adta a fórum – ez azért annyira nem meglepő, végül is ez itt valami kerekasztal, vagy mifene… :)

Ám ha már a fórumnál tartunk, akkor egy dolog biztosan mozgatja sokak fantáziáját: a haditechnika és a biztpol aránya. Mivel erről voltak parázs viták tavaly, gondoltam mindenki megnyugtatására beleteszek egy ilyen kimutatást is. Érdemben nem változott a helyzet, a HT+vegyes vs. biztpol százalékos aránya továbbra is cirka 60 – 40%. A biztpol témák olvasottsága tavasz – ősz között egy kicsit visszaesett a mérések alapján, éves szinten azonban kijön az előbb említett arány.

A biztpol témák olvasottságának százalékos aránya a teljes forgalomhoz. ,

A biztpol témák közül továbbra is toronymagasan a szír topic a legnépszerűbb, az adja a biztpol forgalom 39 százalékát ezzel szemben az ukrán topic már csak 10,5 százalékos részt ad. Oroszországgal és Észak-Korával kapcsolatos témák 5-5 százalékkal részesednek a biztpolos forgalomból, míg a többi ilyen topic már a futottak még kategória.

A nem biztpolos forgalomból 12 százalékos részt hasít ki magának a magyar haderő fejlesztésével kapcsolatos topic – de mondhatjuk úgy is, hogy a fórum összesített forgalmának olyan 7 százalékát adja ezen téma. Azaz igencsak népszerű.

Egy “szakmai” fórum sem lehet meg a közösséget is kovácsoló off-topic témák nélkül. Esetünkben ezen nem szakmai témák a teljes fórum forgalom szűken 10 százalékát adták tavaly. Ezen témák között dobogósak a [Kantin] Magyarország, Humor és a CSAJOK topicok. :) Népszerű még az Oroszországgal kapcsolatos off-topic és a Beszélgető témák is. Végül, de nem utolsó sorban van nekünk egy Űrkutatás témánk is! Mely ugyan százalékosan nem egy gigász, de igen érdekes, így javasoljuk olvasását a téma iránt érdeklődők számára – pláne, hogy tavaly nőtt is az oda írogatók száma.

Az előző bekezdésben olvasható adat egyben kiadja a haditechnika vs. biztpol végső, 50-40 arányát is.

Honnan olvastok minket

Gondolom senkit nem lepünk meg azzal a kijelentéssel, hogy dominánsan Magyarországról. Rendszeres olvasóink, vagy csak ilyen-olyan (kép)keresés révén a htka.hu-ra keveredettek 84 százaléka hazánkból érkezik. Máshogy listázva: a forgalom eredete 92 százalékban Kelet-Közép-Európa, 97 százalékban Európa.

A 2017-es forgalom országok szerinti bontása 25 helyig. ,

Magyarország tekintetében az alábbiak listázhatóak forgalom százalékok terén:

Miről olvastok minket?

62 százalékban asztali gépről, 33 százalékban mobilról és 5 százalékban tabletről.

Hogyan érkeztek az oldalra?

A fenti diagramról leolvasható, hogy többségetek közvetlenül jön, azaz beírjátok a böngésző címsorába, hogy htka.hu, de nagy arányt tesz ki a keresőkből érkezők száma is. Van egy 20 százalékos eredménye a közösségi oldalaknak is, mely esetünkben lényegében csak a facebookot jelenti. A más oldalakon megjelenő linkjeinkre kattintás a forgalmunk szűken 6 százalékát teszi ki.

Közösségi oldalak

A facebook nem jött össze a 25 000 követő elérése év végéig – azért tudunk emiatt még jól aludni :) A Magyar Honvédség fb oldala után lemaradva mint a borravaló, elvileg még így is a miénk a 2. legnagyobb tisztán haditechnikai oldal. ,

És ezért Mi és Ti mennyit melóztunk?

Több száz órát :) Annak ellenére is, hogy mondjuk 2017 sem nevezhető híranyag szempontjából a HTKA 10+ éves történelmének legproduktívabb éveként.

Tcat által a HTKA-ba ölt órák hozzávetőleges száma 2017-ben. Nem is mindig mértem, főleg most év vége felé hiányos… (Ezt a nyilvántartást is a Toggl-lel vezetem, amúgy, ha érdekel valakit. Hasznos.) ,

Abba meg már bele se gondolok, hogy a szerkesztőgárda és a fórum aktív közönsége összesítve mennyi időt és energiát feccölt az oldalba 2017-ben is! Biztosan irdatlan mennyiség jönne ki, ha mérhető lenne. :)

Fórum statisztikákat tavalyhoz hasonlóan idén sem emelnék be ide, hiszen a fórummotor közli a lényeges adatokat: oldalsáv alján egy áttekintést, illetve a tagok kereshető listájában a toplistákat.

Ezúton is szeretném megköszönni a szerkesztő és moderátor kollégák munkáját, illetve az aktív és passzív olvasók kitartó érdeklődését. Abszolút komolyan gondolva, hogy nélkületek ez így nem jött volna létre az évek alatt. Még akkor is, ha természetesen vannak (néha idegesítő) csörték és olykor repül 1-2 hosszabb-rövidebb pihenőt kiosztó ban hammer…

Zárszóként boldog, eredményes új esztendőt kívánok mindenkinek a HTKA csapata nevében!

Fórum hozzászólások

 • kacsacsor
  Ez jobban tetszik.

  Egyébként mi a probléma? Valami nem igaz abból amit írtam?
  Nem olvasok biztpolt szóval nem tudom. A türelmetlenségedre reflektáltam...
 • molnibalage
  A türelmetlenségedre reflektáltam...
  Ühüm.
  Nov. 28-án kértem egy takarítást. Most már közel a január közepe.

  Mikor nem lennék türelmetlen?
 • molnibalage
  Igen, sokszor frissíteni kell, hogy betöltse. A posztom kommentelése után a képek nálam otthon meg sem jelennek máshogy.

  A céges gépen és otthon is Chrome-mal nálam a nyilas kommenthez ugrás csak akkor működik, ha a kommentek nem azonos oldalon vannak.

  Én a GOOGLE CHROM-ra váltottam, mert a firefox újabb verziói elkezdtek Xarakodni...
 • Egyébiránt lehet az INDEX "szíria" témájú mocks..it" kommentelni egyáltalán, mert én sajnos nem látom ennek a lehetöspégét. Pedig vérlázítóan ostobák... Minden normális belpolitikai cikkkük értékét devalválja az, amit Szíria cím alatt művelnek...
 • szpg9
  Egyébiránt lehet az INDEX "szíria" témájú mocks..it" kommentelni egyáltalán, mert én sajnos nem látom ennek a lehetöspégét. Pedig vérlázítóan ostobák... Minden normális belpolitikai cikkkük értékét devalválja az, amit Szíria cím alatt művelnek...
  Facebookon lehet.
 • kacsacsor
  A javaslat nagyon egyszerű: amikor a topikban elhangzik a figyelmeztetés (amit bárki megtehet), hogy Szórakozzatok máshol!, azt el kell küldeni a moderátornak is. Ő pedig minden külön figyelmeztetés nélkül tiltsa ki 2 hónapra az érintetteket, akik nem hagyják azonnal abba, az összes topikból. Addig legalább biztos nyugi lesz.
  Magam részéről továbbra is a klasszikus módszert pártolom: a rendelkezésre álló eszköztárral jelezni kell az off-topicot, moderálandó tartalmakat és azok bekerülnek a sorba.

  kacsacsor
  Nov. 28-án kértem egy takarítást. Most már közel a január közepe.

  Mikor nem lennék türelmetlen?
  Kapcsolódó javaslat: használd a fórum hozzászólás bejelentése funkcióját. Az lényegében egy ticketet nyit, ami ilyen-olyan módon történő lezárásáig látható a szerkesztőség számára. Ha ide írsz a visszajelzések topicba, akkor az kapacitástól függően vagy feldolgozásra kerül, vagy nem. A "vagy nem" alatt azt értem, hogy simán el lehet felejteni.
 • Cifu
  Nem tudom más mit tapasztal, de az új Firefox alatt a képek bejövetele.... kérdéses.
  Van, hogy 5 perc alatt se jelennek meg (csak a "homokóra" futkos a helyükön), míg pl. Chrome alatt (ha nem is egyből), de betöltődnek.
  Én nem észleltem, hogy jelentősebben változott volna a helyzet, de máshol ettől még vacakolhat nyílván.

  A képek ugye késleltetve kerülnek betöltésre, pontosabban csak akkor, ha görgetés során bekerülnek a böngészőablak látható részébe. Néztem van frissítés ahhoz a fórum bővítményhez, ami ezt a lazy-load funkciót biztosítja. Hétvégén igyekszem feldobni, hátha javít a dolgon. Majd írok ide, ha frissítettem.
 • Tcat
  Magam részéről továbbra is a klasszikus módszert pártolom: a rendelkezésre álló eszköztárral jelezni kell az off-topicot, moderálandó tartalmakat és azok bekerülnek a sorba.  Kapcsolódó javaslat: használd a fórum hozzászólás bejelentése funkcióját. Az lényegében egy ticketet nyit, ami ilyen-olyan módon történő lezárásáig látható a szerkesztőség számára. Ha ide írsz a visszajelzések topicba, akkor az kapacitástól függően vagy feldolgozásra kerül, vagy nem. A "vagy nem" alatt azt értem, hogy simán el lehet felejteni.


  T cat és a tübbiek. Én ugyanazon a néven ugyanaz vagyok, aki legalább 3 éve regisztrált a fórumon. Aztán összevesztem/megsértüdtem azon, hogy TCAT egy csomó hozzászólásom törölte... De, sajna az érdeklődés azt indukálta, hogy a rébebbi nick nevemen üjra regisztráljak itt. -Hiába internett fúggó vagyokk.... Ezt csak azoknak írtam, akik azt hiszik, új ember vagyok itt...
 • Allesmor Obranna
  Én bízisten nem fogok vásárolni semmit :)
  Miért, egy "President of the United States" azonosító kártya azért csak megérné az árát?!! :D
 • még áll az ajánlat én lecsapok néhány diplomára,veszek orvosit,azzal majd agysebészként befogadnak a svédek,meg veszek még néhány új személyazonosságot is,jó ha az ember amerikai,orosz,izraeli,svájci,német meg japán állampolgár,csak tudok majd vizum nélkül menni minenhova :)
 • Kissé unom, hogy valaki álladóan belenyúl a leírt szövegeimbe, kulcsszavakat mondatrészeket és mondatokat írva át, vesz ki utólag. Az oldal biztonsága olyan mint egy ementáli. ( legutóbb az ukrán helyzet topikban tette valaki zagyvává az egyik mondatomat)
  Ez tök gáz..
 • krokomach
  Kissé unom, hogy valaki álladóan belenyúl a leírt szövegeimbe, kulcsszavakat mondatrészeket és mondatokat írva át, vesz ki utólag. Az oldal biztonsága olyan mint egy ementáli. ( legutóbb az ukrán helyzet topikban tette valaki zagyvává az egyik mondatomat)
  Ez tök gáz..
  És a szóban forgó... Az első mondat.

  https://dninews.com/article/thousands-gunmen-converged-kiev’s-governmental-quarter
  Az ukrán kormány fokozta az int törvény ezen verziója nem felel megézkedéseket a Donbass reintegrációja törvénytervezet elleni tüntetés miatt. A Kijevi rendőrség sajtószolgálatának a tájékoztatása szerint, a rendőrség és a Nemzeti Gárda több mint 3800 munkatársa ellenőrzi a rend megőrzését.
 • A telefonos üzemmódban a "moderátor értesítése" és a "Like" túl közel van: minden harmadik Like-nál majdnem"feldobok" :p valakit a dícséret helyett.

  Változtatást kérek!

  Köszönet!!!
 • molnibalage
  Beszivárgott valami bot.
  Ez úgy hangzik, mint valami erősen korhatáros filmecske címe...

  Amúgy:
  Ha több hozzászólást szeretnék idézni,a negyedik már nem fér el a kis ablakban, belelóg a "beillesztésbe", és így nem tudom azokat beszúrni, csak ha kidobok egyet.
  Hol lehet a hiba?

Ugrás a fórum topichoz