|

HTKA évértékelő – 2017

Jóm ideje szokás már, hogy év végén afféle visszatekintőt publikálunk az elmúlt esztendő eredményeiről. A 2017-es esztendő esetében ez a megszokotthoz képest kicsit megcsúszva, már az újévben jelenik meg, de talán elnézitek nekünk :) Régi motoros olvasóink előtt ismert, hogy ezen írásoknak nincs különösebben kötött szerkezete, szóval lássuk az aktuális kiadásba mik kerültek!

A számadatok, százalékok után jellemzően szokott érdeklődés lenni, így kezdésként lássunk pár ilyen jellegű adatot.

Mit olvastok

Az összesített forgalom 2017-ben. Tavaly is összejött némi növekedés, összességében elégedettek vagyunk. ,

A fenti grafikonból nem derül ki, de most jól megmondom, hogy a tavalyi forgalomnak ~60 százalékát adta a fórum – ez azért annyira nem meglepő, végül is ez itt valami kerekasztal, vagy mifene… :)

Ám ha már a fórumnál tartunk, akkor egy dolog biztosan mozgatja sokak fantáziáját: a haditechnika és a biztpol aránya. Mivel erről voltak parázs viták tavaly, gondoltam mindenki megnyugtatására beleteszek egy ilyen kimutatást is. Érdemben nem változott a helyzet, a HT+vegyes vs. biztpol százalékos aránya továbbra is cirka 60 – 40%. A biztpol témák olvasottsága tavasz – ősz között egy kicsit visszaesett a mérések alapján, éves szinten azonban kijön az előbb említett arány.

A biztpol témák olvasottságának százalékos aránya a teljes forgalomhoz. ,

A biztpol témák közül továbbra is toronymagasan a szír topic a legnépszerűbb, az adja a biztpol forgalom 39 százalékát ezzel szemben az ukrán topic már csak 10,5 százalékos részt ad. Oroszországgal és Észak-Korával kapcsolatos témák 5-5 százalékkal részesednek a biztpolos forgalomból, míg a többi ilyen topic már a futottak még kategória.

A nem biztpolos forgalomból 12 százalékos részt hasít ki magának a magyar haderő fejlesztésével kapcsolatos topic – de mondhatjuk úgy is, hogy a fórum összesített forgalmának olyan 7 százalékát adja ezen téma. Azaz igencsak népszerű.

Egy “szakmai” fórum sem lehet meg a közösséget is kovácsoló off-topic témák nélkül. Esetünkben ezen nem szakmai témák a teljes fórum forgalom szűken 10 százalékát adták tavaly. Ezen témák között dobogósak a [Kantin] Magyarország, Humor és a CSAJOK topicok. :) Népszerű még az Oroszországgal kapcsolatos off-topic és a Beszélgető témák is. Végül, de nem utolsó sorban van nekünk egy Űrkutatás témánk is! Mely ugyan százalékosan nem egy gigász, de igen érdekes, így javasoljuk olvasását a téma iránt érdeklődők számára – pláne, hogy tavaly nőtt is az oda írogatók száma.

Az előző bekezdésben olvasható adat egyben kiadja a haditechnika vs. biztpol végső, 50-40 arányát is.

Honnan olvastok minket

Gondolom senkit nem lepünk meg azzal a kijelentéssel, hogy dominánsan Magyarországról. Rendszeres olvasóink, vagy csak ilyen-olyan (kép)keresés révén a htka.hu-ra keveredettek 84 százaléka hazánkból érkezik. Máshogy listázva: a forgalom eredete 92 százalékban Kelet-Közép-Európa, 97 százalékban Európa.

A 2017-es forgalom országok szerinti bontása 25 helyig. ,

Magyarország tekintetében az alábbiak listázhatóak forgalom százalékok terén:

Miről olvastok minket?

62 százalékban asztali gépről, 33 százalékban mobilról és 5 százalékban tabletről.

Hogyan érkeztek az oldalra?

A fenti diagramról leolvasható, hogy többségetek közvetlenül jön, azaz beírjátok a böngésző címsorába, hogy htka.hu, de nagy arányt tesz ki a keresőkből érkezők száma is. Van egy 20 százalékos eredménye a közösségi oldalaknak is, mely esetünkben lényegében csak a facebookot jelenti. A más oldalakon megjelenő linkjeinkre kattintás a forgalmunk szűken 6 százalékát teszi ki.

Közösségi oldalak

A facebook nem jött össze a 25 000 követő elérése év végéig – azért tudunk emiatt még jól aludni :) A Magyar Honvédség fb oldala után lemaradva mint a borravaló, elvileg még így is a miénk a 2. legnagyobb tisztán haditechnikai oldal. ,

És ezért Mi és Ti mennyit melóztunk?

Több száz órát :) Annak ellenére is, hogy mondjuk 2017 sem nevezhető híranyag szempontjából a HTKA 10+ éves történelmének legproduktívabb éveként.

Tcat által a HTKA-ba ölt órák hozzávetőleges száma 2017-ben. Nem is mindig mértem, főleg most év vége felé hiányos… (Ezt a nyilvántartást is a Toggl-lel vezetem, amúgy, ha érdekel valakit. Hasznos.) ,

Abba meg már bele se gondolok, hogy a szerkesztőgárda és a fórum aktív közönsége összesítve mennyi időt és energiát feccölt az oldalba 2017-ben is! Biztosan irdatlan mennyiség jönne ki, ha mérhető lenne. :)

Fórum statisztikákat tavalyhoz hasonlóan idén sem emelnék be ide, hiszen a fórummotor közli a lényeges adatokat: oldalsáv alján egy áttekintést, illetve a tagok kereshető listájában a toplistákat.

Ezúton is szeretném megköszönni a szerkesztő és moderátor kollégák munkáját, illetve az aktív és passzív olvasók kitartó érdeklődését. Abszolút komolyan gondolva, hogy nélkületek ez így nem jött volna létre az évek alatt. Még akkor is, ha természetesen vannak (néha idegesítő) csörték és olykor repül 1-2 hosszabb-rövidebb pihenőt kiosztó ban hammer…

Zárszóként boldog, eredményes új esztendőt kívánok mindenkinek a HTKA csapata nevében!

Fórum hozzászólások

 • Cifu
  Feltehetően a rendszergazdák monitorozzák melyik oldalról vannak nagyobb letöltések, és fekete listázzák az olyan oldalakat, ahonnan nagyobb mozgás van. :)

  Én is főleg az Imgur-t használom évek óta. Azzal csak egy gond van, hogy ha 120 napig nem nyitják meg a képet (ie. nincs lekérés, ha beágyazod), akkor törlik. Az SG fórumában ezért nincsen kép egy csomó hozzászólásomnál már. :mad:
  Ezért tértem át MF-re.
 • Más. A cikkek gyakorlatilag megszűntek, az elmúlt 1,5 évben kb. csak a két nagyobb írásom jelent meg. A HT összefoglaló mellékletében van Tunguzka anyag angolul. Ha valakinek van kedve lefordíthatná magyarra. Orosz nyelven van hasonló anyag Oszáról, de az is át lesz téve majd angolra.

  Valakinek van kedve és ideje?
 • szuvorov
  Tudna valaki egy képfeltöltő oldalt ajánlani? Mert a kephost.com már nem működik, a többivel amit talaltam valamiért nem tudom normálisan beilleszteni a képeket a hozzászólásaimhoz.
  https://imgbb.com
 • boki
  Az Afrika topikot is kikéne pucolni-keményen szennyezve van.
  És ezt tényleg az Észak-Korea topicba kell? :) Itt sokkal jobb lett volna.
 • Kellene létrhozni egy új topicot, kifejezetten anyázás, bunkózás és szidás céljából. Így legalább egy helyre lehetne terelni mindazt az indulatot, stb..., ami a többi topicot szennyezi... Mi a véleményetek???
 • szpg9
  Kellene létrhozni egy új topicot, kifejezetten anyázás, bunkózás és szidás céljából. Így legalább egy helyre lehetne terelni mindazt az indulatot, stb..., ami a többi topicot szennyezi... Mi a véleményetek???
  Volt ilyen, semmin sem változtatott.
 • arbalest
  Volt ilyen, semmin sem változtatott.

  Nagy kár, mivel egyesek itt vezetik le a napi, heti stresszt... Meg kell mondjam írtózom attól, ha valaki itt hőzöng, meg bunkózik, szinte folyamatosan. (pld.: MOLNI). Nyilván nem a főnökénél, meg a Körútön kötözködik, mert ott hamar levernék, de virtuális hőzöngése több mint szánalmas. Mutatja, hogy valami baj van odafent. Sajnálom, akinek el kell viselni... a "Beszélgető"-t is folytonosan tönkra tudja tenni az alaptalan mocskolódásaival...
 • szpg9
  Kellene létrhozni egy új topicot, kifejezetten anyázás, bunkózás és szidás céljából. Így legalább egy helyre lehetne terelni mindazt az indulatot, stb..., ami a többi topicot szennyezi... Mi a véleményetek???
  Parancsolj: https://forum.htka.hu/threads/szimpatizánsok-és-fóbiások-kávéháza.1137/
  Ha mindenképp anyázni akar valaki azt megteheti privátban. A gyakorlatban természetesen akármelyik topikban kialakulhat spontán fuckingolás, a folyamatos offolással együtt elég irritáló.
 • ozymandias
  Ez is offolódik. Most takaréklángon vagyok, a hülyeségekre nem reagálok, biztpolos részt is hanyagolom, marad az a pár téma, ami érdekel...
  A haderőfejlesztéses topikban most is megy a világháborús téma. Lényegében az is szemetesként funkcionál.
 • Kéretik kijavítani az F-16-os hírben az USD-t Euróra.

  "Északi szomszédunk védelmi minisztériuma által kiadott sajtóanyagban nem szerepel, de más forrásokban az olvashatók, hogy Peter Pellegrini miniszterelnök a beszerzendő 14 gépre 1,6 milliárd Dolláros árat nevezett meg."
 • Kulso_54
  Valaki tényleg csináljon már valami tutorialt, hogy a fenébe lehet normálisan feltölteni képet a fórumba.
  Nem hiszem el ,hogy vért kell izzadni mindig akár hányszor képet akarok mutatni.
 • Most kaptam egy üzit, hogy törölték egy hozzászólásomat a sakktáblából, mert off. Fogalmam sincs melyiket és miért volt off...

  Javaslat a fogposttündérnek:

  Legalább idézzétek be privibe amit töröltetek, hogy legyen valami nevelő hatása, mert így csak WTF van.

  - Danke schön! - mondták a partizánok.
 • notaricon
  Most kaptam egy üzit, hogy törölték egy hozzászólásomat a sakktáblából, mert off. Fogalmam sincs melyiket és miért volt off...

  Javaslat a fogposttündérnek:

  Legalább idézzétek be privibe amit töröltetek, hogy legyen valami nevelő hatása, mert így csak WTF van.

  - Danke schön! - mondták a partizánok.
  Részemről is csatlakozom a javaslathoz, legalább így tudhatnám mit csesztem el ...
 • Van Orosz hajó elleni rakéták topik,hol kérdezzek a Kinzsalról?
  Érdekes helyzet,mer a repcsiről indítják,tehát légierő,de hajóra lőnek vele,ami haditengerészet,most akkor mi van?
  Vagy sz rni bele,csináljunk kupit a Mig-31 topikból?:D
 • Ha kérhetem, akkor "A magyar haderő lehetséges fejlesztéséből" az off #33408 hozzászólásomat vagy töröljétek, vagy a Beszélgetőbe rakjátok át. Köszönöm!
 • Akkor röviden. A fórumba valójában semmilyen képet nem töltesz fel. Képeket saját/bármilyen tárhelyről vagy az eredeti oldalról linkeled. A módszer mindig ugyanaz alapvetően.

  Ha tetszőleges külső oldalon van egy kép, amit itt is szeretnél linkelni, akkor jobb egérgombbal kikkelj a képre. Ekkor két lehetőséget keress. Kép címének másolása vagy a kép megjelenítése.
  [​IMG]

  A képcím másolása után egy új ablakban illeszd meg, hogy lásd, hogy mekkora méretben jelenik meg. Ha eredetiben, akkor jó, ezt a linket be lehet másolni az itteni kép beillesztésnél. Azonnal látni fogod a képet, ha sikerül beilleszteni.

  A kép megjelenítése opciónál a böngésző tetején levő sávban levő oldalcímet is kimásolhatod és beillesztheted.

  Amennyiben képfeltöltő oldalt használsz, akkor is érdemes a kép megjelenítése opcióval elmenni a felötlött képnél, mert egyes oldalak annyira szarok, hogy nem adják meg a direkt linket.

  Itt a feltöltött képnél a legfelső sort illeszted be, de pl. a kepfeltoltes.eu oldalon a legfelső link másolása után azt illesszed be és aztán a képre kattintva jutsz el oda, amit a "kép megjelenítése" után jutnál el és azt lehet bemásolni.

  Sajnos vannak olyan gyökér oldalak - pl. index fórum - ahol a galériákat lapozgatva nem lehet kimásolni a címeket. Akkor marad a print screen, kép vágása és lementése fájlba és feltöltése a fenti módon.

  Remélem sorvezetőnek ennyi elég és nem kell videó.
  http://kepkezelo.com/
 • papajoe
  Van Orosz hajó elleni rakéták topik,hol kérdezzek a Kinzsalról?
  Érdekes helyzet,mer a repcsiről indítják,tehát légierő,de hajóra lőnek vele,ami haditengerészet,most akkor mi van?
  Vagy sz rni bele,csináljunk kupit a Mig-31 topikból?:D
  Taktikai Rakétafegyverzetek(gyártó) topik.

Ugrás a fórum topichoz