|

Sikeres teszten van túl a MADL

Sikeres légi teszten van túl a Northrop Grumman által fejlesztett adatátviteli rendszer: április 23-án San Diego-ban fontos mérföldkövet ért el a Northrop Grumman a MADL adatátviteli rendszerrel, (Multifunction Advanced Data Link – fejlett multifunkciós adatátviteli rendszer) melynek során végrehajtották az első sikeres légi tesztet két F-35 segítségével, bizonyítva a nyolc éve folyó fejlesztés életképességét.

A MADL egy titkosított, nagy adatátviteli sebességű, irányított kommunikációs kapcsolatot tesz lehetővé a relatíve egymás közelében tartózkodó gépek között, ami jelentős előnyt jelent az ötödik generációs típusok számára a veszélyzónák felett. A MADL segítségével cserélt információk a gép további szenzoraiból érkező adatokkal vegyítve jelennek meg egy egyszerűsített helyzetkép formájában a hajózók számára a kijelzőjükön.

f3a43165

„A repülési tesztek során megfelelően teljesített a MADL, kiváló hatótávval és a követelmények sokszoros túlteljesítésével demonstrálva az ötödik generációs típus adatátviteli képességeit” – mondta Mike Twyman, a Northrop-Grumman védelmi rendszerekért felelős ügyvezető igazgatója. „Ez jelentős előrelépés a program számára, amely lehetővé teszi a közös légi műveleti koncepciót.”

A MADL repülési tesztje fontos része az F-35 Block 2 szoftvercsomagjának.

—–
Stealthfighter

One Response to “Sikeres teszten van túl a MADL”

  1. „Annál még a lézerfegyver sem olóbb, mert a telepítése annyiba kerül, hogy abból “végtelen” ideig lövöldözhet egy 12.7-es géppuska…”

    a t tengernagy úr parasztot vakít. Ha száz dollárba kerülne egy lövés, akkor is felraknák ezeket a cuccokat a hajóra. Csak szerinte a szavazóbázis nem tudja feldolgozni, hogy a hajók tervezésénél mind a mai napig az egyes számú szempont a találattól felrobbanó lőszerraktár. Sajnos lehet, hogy igaza van, de ez személy szerint nekem még nem lenne indok arra, hogy teljesen irreleváns adatokkal hülyét csináljak magamból mindenki előtt, akinek kettőnél több neuronja van. Nem vagyunk egyformák.