|

Lezuhant egy helikopter Afganisztánban

A tegnapi napon Afganisztán Nangarhar tartományának Pachir Aw Agam körzetében lezuhant egy, az ISAF kötelékébe tartozó helikopter, a kéttagú legénység nem élte túl a balesetet.

A baleset után közvetlenül nem közölték a pilóták nemzetiségét, de egy amerikai illetékes megerősítette, hogy a két pilóta amerikai volt. Az eset körülményeit egyelőre vizsgálják, de a közlemények szerint műszaki hibából következhetett be a baleset, mivel az első jelentések szerint nem volt ellenséges tevékenység a környéken. Shir Azam, egy helyi tanár beszámolója szerint a szerencsétlenül járt helikopter egy robbanás után lángolva csapódott a földbe, azonban lövéseket nem hallott.

A tálibok magukra vállalták a felelősséget a gép lezuhanásával kapcsolatban és azt állítják, hogy egy tálib fegyveres lőtte le a helikoptert. A hivatalos szervek egyelőre a gép típusát sem közölték, de a feltételezések szerint egy AH-64D Apache Longbow zuhant le.

2 hozzászólás “Lezuhant egy helikopter Afganisztánban”

  1. ” tálibok magukra vállalták a felelősséget
    a gép lezuhanásával kapcsolatban és azt
    állítják, hogy egy tálib fegyveres lőtte le a
    helikoptert.”

    Hát hogyne! Ki gondolna mást?! Lassan már a tálibok azt is magukra vállalják, ha pl lezuhan egy Jetranger az USA-ban, vagy ha földnek megy egy DC3-as Afrikában…
    Columbia katasztrófáját még nem vállták magukra?