|

Légi-harcászat és Földimalac v2.0

Ha jól emlékszem molni korábban komment formájában már jelezte, hogy a gigászi F-15 cikk mellett sort kerít régebbi cikkeinek apróbb felfrissítésére is. Alapvetően formázási aspektusa van ennek a felülvizsgálásnak, de saját közlése szerint apróbb tartalmi finomítások – hibajavítások – is történetek ezen két korábbi cikk kapcsán. Melyek ugyebár nem mások, mint a General Dynamics nevével fémjelzett csapásmérő, az F-111 Aardvarkkal történetével foglalkozó írás, illetve a légi harcászat alapjait kiveséző alapmű.

Egyben megragadnánk az alkalmat, hogy tolmácsoljuk azon megjegyzését, miszerint az F-15 cikk megjelenése előtt, annak megfelelő feldolgozása érdekében nem árt felfrissíteni az ismereteket! ;)

A szóban forgó, eredetileg 2,5, illetve lassan 2 évvel ezelőtt megjelent cikkekben módosítottuk a PDF állományokra mutató linkeket, immáron a 2012-es változatok érhetőek el. A két cikkhez alább találjátok a linkeket:

7 hozzászólás “Légi-harcászat és Földimalac v2.0”

  1. @Pocok75

    Haladok, haladok. Épp most léptem át a 600 ezer karaktert. Az öböl-háborús rész öles léptekkel halad előre. Aztán az AF pikk-pakk meg lesz. Az izraeli rész lesz fejvakargatós, az valszeg elég rendesen megvágom, de a Sivatagi Viharnél sem sok beszámoló lesz. Angolul ezek jellemzően elérhetők, nincs sem időm sem erőm teljes könyveket lefordítani.

  2. Molnibalage,

    Ha lehetne kérni, inkább ne vágd meg az IAF-os részt. Én személy szerint nem bánnám ha tovább tart, de de szépen részletesen benne lenne az is. Ne csapd már össze ha idáig bírtad:)
    Ha esetleg mégis tele van vele már a hócipő valami két részletes megoldás?

  3. Ha valaki beszállna a cikkírásba tárfordítóként, az felpörgetné a dolgot. Ha lenne egy másik nyersfordítás, amivel az enyémet összvetném, akkor sanszosan hamarabb kiadható lenne. A hátralevő részek szinte csak fordításból állnak meg a hozzájuk összeszedett referenciából és magyarázatokból. Szóval, ha van önkéntes, akkor küldöm az anyagot, amivel dolgozni kellene.

    Annyit tudok felajánlani cserébe a társaknal – azon felül, hogy természtesen a nevük megjelenik a segítők névsorában – hogy mondjuk az első fejezetet előbb elolvashatják, mint a többiek, ha megígérik, hogy nem adják tovább másnak.