|

HTKA Közlöny – Túl a 90 ezren!

Lépésről lépésre fejlődik a Haditechnikai Kerekasztal, ebben nem kis szerepe van Olvasóinknak, főként azon Látogatóinknak, akik kommentelnek is. Újabb jelentős számot értünk el, köszönhetően Nektek! :)

Haditechnikai témákkal foglalkozó weboldalunk szerkesztőgárdája a kezdetek óta arra törekszik, hogy családias hangulatot teremtsen az oldalon. Ebben fontos szerepe van a kommentelési lehetőségnek, melynek köszönhetően lehetőség van a hírek, cikkek értékelése mellett új információk megosztására is. A közkedveltebb témáknál nem ritka a 100 fölötti hozzászólás sem, de egyes esetekben a határ a csillagos ég. :)

2010 augusztusában beszámolhattunk róla, hogy komoly forgalmat generálva a hozzászólások száma átlépte a 20 000-t, 2011 januárjában pedig már 30 000-nél tartottunk , míg május végén pedig már a 40 000 kommentet mutatott a számláló, szeptemberre elértük az 50 000-et, míg idén januárban már a 60 000-et is átléptük. Március végén elérkeztünk az 70 000. kommenthez, míg június közepén született meg a 80 000. hozzászólás. A nyár alatt alábbhagyott a kommentelési kedv, sokak nyaralás, pihenés miatt inaktívak voltak, de itt a szeptember és itt a 90 ezredik hozzászólás is!

A jubileumi hozzászólás ezúttal molnibalage nevéhez fűződik, melyet még szeptember 26-án a “Készül az első Tranche 3A Typhoon” című hírben követett el. Gratulálunk!

Ígérjük, törekszünk, hogy a HTKA tovább folytassa dinamikus fejlődését, igyekszünk minél jobban bevonni Titeket az oldal fejlesztésébe. Remélhetőleg hamarosan összeáll az oldal újabb verziója, a HTKA Block 5, ám mint minden ötödik generációs típus mostanában, ez is némi késésben van komplexitása miatt. De addig is látogassátok a HTKA-t és a Radarfigyelőt, valamint a facebook oldalainkat (HTKA, Radarfigyelő) is, továbbá iratkozzatok fel a hírlevelünkre, melyet Hírbombázó néven nemsokkal e bejegyzés alatt találtok vagy ezen a linken érhettek el.

A legaktívabb HTKA kommentelők hozzászólásainak összesített száma @ 2012. szeptember 27. ,

2012 január és 2012 szeptember időtartamra vetített leakítvabb kommentelőink ,

79 hozzászólás “HTKA Közlöny – Túl a 90 ezren!”

  1. Mivel a 70k és 80k szintnél nem volt összesítés, így most lekérdeztem az adatbázisból kik is az aktuális top kommentelőink.

    Összesített kommentszámban a dobogó első 3 helyén nem történt változás az év eleje óta.

    És ugyan az év vége még odébb van, csináltam egy olyan lekérdezést is, amiből az látszik, hogy kik az idei év eddigi top hozzászólói. 2011-hez hasonlóan dudi és molni között igen szoros a verseny :)

  2. A 2012.01.01-09.27. időszakot vizsgálva a 270 körüli hozzászólás az napi 1 hozzászólásnak felel meg átlagosan.

    Én átlagom 3,31 hozzászólás/nap, kezdek függő lenni :)

    Top3 átlaga

    Dudi: 9,93 hozzászólás/nap
    Molni: 9,38 hozzászólás/nap
    Gacsat: 4,09 hozzászólás/nap

  3. 1. díj: harcfelderítés a konyhában található hűtőszekrényben.
    2. díj: a tegappi papprikás krumpli-vita résztvevői által fózött krumplipaprikás elfogyasztása.
    3. körletszemle Kuruc71-nél…
    FŐDÍJ: kihallgatás Miss Fingnél.
    Különdíj: Molnitól egy dicséret!!!!!!!!

  4. A viccet félretéve, Urak, a 100K megünneplésére össze kéne jönni némi sörök mellett (mindenki fizeti a sajátját) mert élőszóban könnyebb eszmét cserélni. Sajnos tudom, hogy néhány kommentelő társunknak ez problémát okozna (pl.Kuruc nehezen tudna elszabadulni Downuderból) de azért jónéhányan biztosan el tudnának jönni. Természetesen fegyverzet nélkül hoigy ha vitára kerülne a sor, akkor ne legyen ingerencia a használatára.

  5. Nomadharcos….
    A különdíjról asszem lecsúsztál. Dudihoz csatlakozva, én már nagyon exexex katona vagyok, de részt vettem ebben-abban. Az exségem abban is megnyilvánul, hogy olyan dolgokba igyekszem nem belekotyogni, amikhez tökhülye vagyok.
    Arról meg, hogy szeretnél Molnival egy gyakorlópályán összefutni, az jut eszem helyébe, hogy láttam egy Indiana Jones filmet, ahol a főhőst egy karatezseni elleni párbajra kényszerítették. Az ellenfele bemutatott egy komplett katát, mire Jones előhúzta a Navy Coltot és lelőtte. :) :) :)

  6. @nomadharcos

    sajnos nem látjátok be hogy molni nagyképűségét senki nem díjazza
    te merre szolgáltál dudi?
    te szimpatikus hozzászóló vagy nincs veled semmi bajom egyébkén

    Valóban nem díjazzuk néha a stílusát, sőt talán átlagban Ő a legutáltabb ember az egész HTKA-n. Ellenben kiváló szakember, aki a tudását át is adja az olvasóknak a cikkeivel. Viszont az ok nélküli kötözködést még kevésbé díjazzuk, pláne egy ilyen jeles esemény bejelentése kapcsán…

  7. nomadharcos

    Lehet molni sokszor nyersen fogalmaz, na de attól még a lexikális tudását nehogy már kétségbe vond. Szerintem jó néhány témában (pl. repülés) az ide kommentelők döntő többségénél többet tud, és érvekkel is alá szokta támasztani a mondandóját.

    dudi

    Ha nem indiszkrét a kérdés, megkérdezhetem hány éves vagy? Olyan 35-40-re tippellek. :)

  8. Roni

    Afganisztánt akartál írni :)
    Minden katona vezényelhető 6 hónapra külszolgálatra ha akarja ha nem, ennek ellenére általában nem kell vezényelni senkit mert mindenki szeret viszonylag sok pénzt keresni.

    nomadharcos

    Én még kis fiatal vagyok szóval nem szereltem le amúgy 25/88.

  9. Egyszer össze kellene írni egy statisztikába, hogy a HTKA létezése óta ezen az oldalon hány harckocsi robbant fel, hány repülőt löttünk le, mennyi az elsüllyesztett bruttóregisztertonna, illetve milyen mennyiségű lérak, ICBM és egyéb rakéta indult oldalunkról. Még a végén kiderülne, hogy a világ héjái galambok a HTKA kommentelőihez képest. Asszem a repülő péklapátok most tartanak 3000-nél… :)

  10. Littlejohn

    Én igazából arra lennék kiváncsi, hogy egy Nimitz-class eddig hányszor süllyedt el, rongálódott meg, lett kiiktatva stb. Mert ha hetente valakitől egyszer ez nem vetődik fel, akkor egyszer se. :D

    dudi

    Többnek gondoltalak, bár eleinte molnit is többnek hittem, olyan 45-nek, meg még pár olvasót, úgy látszik rossz a korérzékem. :D Egyébként én 21 vagyok, mint Roni, meg sulyid, asszem ők is ennyi idősek.

  11. Ez a szép a dolgokban….. A különböző korosztályok gondolatai, tapasztalatai, materiális tudása, nem tudása, tudni vágyása, érdeklődése. Akaratlanul is, kommentjeink következtében tanulunk egymástól, formáljuk egymás személyiségét, véleményét. Van itt echte rabbijelölt, turbómagyar, ausztrál baka, orosz zsurnalista és még ki tudja, hány identitás. Elismerünk és utálunk nickeket, és ami mögötte van. Ez az oldal a haditechnikáról szól hivatalosan, de az eltelt idő alatt több lett ennél. Közösség. Erre a szerkesztők büszkék lehetnek, mert egy dolog jó üzletmenetet vinni, egy dolog népszerű témával előrukkolni. De közösséget alkotni dicsőség….. Jó éjt……. :)

  12. Littlejohn szerint:
    2012. szeptember 27. csütörtök @ 22:09

    Köszönet mester,ezen nagyot mosolyogtam,kb úgy mint az új Batmanből joker :).

    Littlejohn szerint:
    2012. szeptember 27. csütörtök @ 22:30

    Ezzel meg egyetértve bólogatok (Ámen Master!;))

    Mellesleg én is azt hittem itt a nagy sokaságról,hogy a 40-es 60-as éveiben van mindenki és már szolgált/harcolt a világ minden pontján+ levadászott egy egész páncéloshadosztályt fogpiszkálóval:). Ezek szerint tévedtem,de persze így is örülök,hogy itt lehetek és a korombéli+ a nem korombéliekkel együtt ülhetek a jó nagy „lovagi kerekasztalnál”;). Vagy én még a kispadon vagyok,mint zsak fos a bolondos? :D.

  13. A korábbi években volt azt hiszem 2 alkalommal is kérdőív, amivel az olvasóközönséget szondáztattuk anonim módon az oldallal kapcsolatos véleményükről, szokásaikról. Opcionálisan demográfiai adatokról is. Emlékeim szerint azokból az jött ki, hogy életkor szempontjából a legnagyobb csoportot bőven a 40 alattiak adják.

    A legutóbbi ilyen felmérés elég régen volt már, nagyot nőtt az olvasógárda, így a Block 5 bevezetése után pár héttel lesz majd egy ilyen felmérés megint. Majd megosztjuk az adatokat :)

    Persze erre a felmérésre akkor kerül majd sor, ha a Block 5 elkészül – és annak eddigi, grandiózus méreteket öltött csúszása miatt a szerkesztőkollégák nem hajtanak végre fegyveres puccsot személyem ellen :D

  14. @Littlejohn:

    Köszönjük a szép gondolatot. Nem szépítem, meghatódtam. Ezért érdemes írni és ilyenkor büszke vagyok, hogy a HTKA csapatát erősíthetem. Remélem még sok-sok évet tölthetünk együtt Veletek és tényleg jó lenne végre összefutni, megismerni egymást. Viszont akkor biztosan lesz meglepődés, csalódás, hisz van az a kép, amit a nick alapján gondolunk a másikról és van a valóság. A legtöbbször a kettő nem egyezik. Kíváncsi vagyok, hogy szívroham vagy röhögőgörcs lesz több az összezördüléskor. :D

  15. Nahát, mik vannak. Még egy ilyen hír is 50+ kommentes lett. A 100k meglehet idén, csak követni kell az albán bölcs vezér mondását: „szorgos népünk győzni fog”. ;)

    A top kommentelők aránya egyébként hansoló eloszlást mutat, mint pár harcdocore szimes fórum. Ott is a top 5 kommentelő adja a teljes kommentszám 10-20%-át is adott esetben. Az, hogy a cikkírás és más miatt kevesebbet írok látszik rendesen. Dudi idén átvette a zászlót, már ő halad az élen. Kövessük, jihááááááá.

    Azért a summa kommentben még egy ideig no 1. leszek. Argh. :)
    Az F-15 cikk meg hétvégén reméletőleg kőkeményen zakatol tovább.

    @aerophly

    Egy HTKA találkozó nem is rossz ötlet, a kérdés a hol és a mikor.

  16. @aerophyl: az ötletet támogatom (bár mi novemberben akarva-akaratlanul is napi szinten fogunk „civilben” találkozni, de erről majd később), már csak azt kéne kisütni, hogy hol van Budapesten (vagy vonzáskörzetében) olyan létesítmény, amelyet megszállhatunk ezen alkalomból.

  17. Egyszer össze kellene írni egy statisztikába, hogy a HTKA létezése óta ezen az oldalon hány harckocsi robbant fel, hány repülőt löttünk le, mennyi az elsüllyesztett bruttóregisztertonna, illetve milyen mennyiségű lérak, ICBM és egyéb rakéta indult oldalunkról. Még a végén kiderülne, hogy a világ héjái galambok a HTKA kommentelőihez képest. Asszem a repülő péklapátok most tartanak 3000-nél… :)

    Annyi, hogy az apokalipszis lovasai nyugdíjba is mehetnének.

  18. Tcat:
    Én talán mind a kétszer ki is töltöttem:). Jó,hogy volt ilyen és még lesz is,mert ki tudták az emberek azt is fejteni,hogy miket kellene még alakítani az oldallal kapcsolatosan. Mondjuk én még mindig keveslem a földi guruló,csúszó-mászó dolgokat hírekben és leírásokban:),persze azt is megértem,hogy ez ember,idő,hír és más függő.

    Ha a holnapi délig nem lesz minimum 40 cikk földi járművekről!!Akkor én és csapatom,a Júdeai Népe Fro.. ,bocsánat.A Járművek Felszabadítási Frontja (J.F.F) meg fogja puccsolni a HTKA szerkesztőségét,és átveszi a hatalmat!! Majd a még ellenálló tagokat repülő makettek széttörésével fogja kínozni,hogy megtörjenek és tejesítsék követeléseinket!!!

    Ui.: Éljenek a Pandák!!

  19. > tényleg jó lenne végre összefutni,

    Lenne nagy meglepetés :) Ha megismernénk egymást akkor utána már nem tudnánk olyan őszintén anyázni egymást. Vagy olyan szép jelzős szerkezeteket használni egymásra, amilyenekből most egy sem jut eszembe :)

  20. Terminator:

    Ezért írtam oda a mondatom legvégére,hogy más függő. Azt sajnos nem tudhatom,hogy csinálja-e valaki azt a szekcót,ezek szerint nem:S.
    Bevállalnám,ha olyan szuper lenne az angolom,de sajnos nem az:(.
    Ne érts félre, nem akartam én itt pampogni,csak ríttam ,meg poénkodtam kicsit:).

  21. Phoenix:

    Köszönöm.A dolog még érdekelne is,mert bújom a nettet meg a könyveket,de itt ahogy fent is írtam a nyelvtudás a probléma inkább.Ha már szerkesztenék egy leírást egy típusról,akkor kőkeményen megpróbálnák utána járni,és ugye ahhoz nem elegek a honi leírások,meg szerintem az elég pofátlan és könnyű meló lenne.Amint kiküszöbölöm saját hiányosságaimat,akkor jelentkezek és ha kell bevállalom;).

  22. @Unio: igen a szárazföldi erők járgányai valóban alulreprezentáltak az általunk összeválogatott hírek között. Ennek oka részben, hogy a napi szinten szemlézett híranyagok között relatíve ritkábban szerepelnek ilyen kategóriájú, nagyobb érdeklődésre esélyes anyagok. Pedig elég sok forrásból dolgozunk.

    Meg aztán nagyjából 2:1 arányban vezet a navy/army előtt a katonai repülés Phoenix és Aim által, sőt a dolgot tetézi, hogy külsős segítőink is elsősorban légierő vonalon mozognak. Szóval nem egyszerű a történet :)

    Annyit tudok ígérni, hogy az elkövetkező napokban valamikor felülvizsgálom a járgányos hírforrás gyűjteményemet. Már úgyis régóta érik… De ettől függetlenül esélyes, hogy túl drasztikus változás nem fog bekövetkezni az arányokban.

    Ám jut eszembe a 7végére lesz egy kis vaskosabb, retro témájú lánctalpas anyag, mert ezen komment írása közben jutott eszembe, hogy Mackensen egyik közelmúltbeli beküldéséről totál elfeledkeztem… :S

  23. Gratulálok mindenkinek! :D

    Littlejohn, nomadharcos. Nem tudom illik-e ilyet kérdezni, de így anonimban mesélnétek a történetetekről? :)

    Majd a nyár folyamán szívesen segítenék egyszerű(bb) szövegek fordításában, ha kapok potenciális forrásokat, főleg szárazföldi témákban.

  24. Tcat:

    Megértem,meg így is azért nem semmi,hogy minden nap naprakészek vagytok,és ebben a tempóban is sajnos sok más infó kimarad:(.
    Mellesleg pont nektek köszönhetően lett az érdeklődési köröm sokkal nagyobb,régen is érdekeltek a repülők,de amint rátaláltam az oldalra,és elkezdtem olvasgatni a típusismertetőket azon kaptam magam,hogy érdekel a következő cikk:). Például tegnap és tegnapelőtt újraolvastam a Ereikben Sólyom vér csörgedezik/csörgedezett cikkeket,szóval visszajáró vendég vagyok :):D.

    Ha netalán vannak elkavarodott,kiadatlan cikkek,akkor részemről nem akadály,hogy elolvassam őket,főleg ha kerekesek,lánctalpasok:).

  25. Gratulálok a HTKA-nak és a társaságnak. Ostravában megprobáltam elmagyarázni a Jetfly egyik munkatársának, hogy miért sokkal jobb katonai hírportál a HTKA..
    A 100.000-nél két hétig bezár a kommentelés mert mindenki olvas :))

    Ami pedig a kommentek „véres” tartalmát illeti, jó néhány társunk, már kirobbantotta a 3. vh-t, kirovokkal ment neki CBG-nek, kína, japán, taiwan már radióaktív porfelhő, PAK-FA és F-22 roncsok borítják a hegyoldalakat, régebbi gépekről nem is írva :))

  26. Örülük, az oldal sikerének! Csak így tovább! Gratulálok!
    Bár személyszerint már nem tudok, annyit a gép előtt ülni, mint korábban, mert változott a munka/lakely és még sok egyéb, de azért figyellek Benneteket! Esténként, inkább Titeket olvaslak, mint a Berényi család problémáival foglalkoznék!
    S nyugi fogadni mernék, hogy simán meg lesz a bűvös 100.000 komment, úgy hogy a szerkesztőség tagaji kezdhetik hűteni a pezsgőt, vagy valami erősebbet!:)
    Nem tudom ki merre tanyázik az országban, de az összejövetel lehet több csoportban, lokális jeleggel fog- vagy történik/történhet meg.
    Minden estere maradjatok életben! Lövésetek sincs mennyire is fontosak vagytok!

  27. Gratulálok. Bár én nem írok sok kommentet, de nagyon sokszor végig olvasom őket mind egy szálig, mert érdekesek és izgalmasak. Úgyhogy nemcsak a szerkesztőknek és a cikkíróknak jár köszönet, hanem a kommentelőknek is.

    Ami pedig a kommentekben lezúzott haditechnikát illeti, a legtöbb vitatott eszközből nem is gyártottak annyit, amennyi itt már veszteséglistára került:-)