|

Összeütközött két helikopter Indiában

A csütörtöki napi folyamán két szállítóhelikopter ütközött össze az ázsiai országban. A balesetben a hírek szerint legalább 9 ember az életét vesztette.

Augusztus 20-án, helyi idő szerint 12 óra 30 perc körül az Indiai Légierő két Mil Mi-17 típusú szállítóhelikoptere ütközött össze a Jamnagar támaszponttól 12 kilométerre, a Sarmat lőtér felett. A beszámolók alapján a két helikopter géppárban repült, közel egymáshoz és éleslövészetet hajtottak végre, amikor a baleset bekövetkezett.

A gépek fedélzetén összesen 10 ember tartózkodott, melyek közül 9 életét vesztette a balesetben, az egyetlen túlélőnek válságos az állapota. Az Indiai Légierő vizsgálatot rendelt el a történtek okainak kiderítésére.

3 hozzászólás “Összeütközött két helikopter Indiában”

  1. Miért? Ezek szerint nem olvasod a nagyvilág baleseteit. Miért van az, hogy csak az indiai baleset gáz? Pár hónapja két angol Tornado csókolta meg egymást. Két pilóta és két gép lett oda. Az miért is nem volt gáz?

    Az IAF F-15 szárnyleszakadós balesetét mindenki szájtáva csodálja. Az mirét nem gáz, hogy két gép szintét összeütközött? Az A-4 gépnek nem volt esélye, az teljesen nyilvánvaló. Az F-15 is igencsak határhelyzetben volt, egy átlagos pilóta nem hiszem, hogy letette volna.