|

Olvasóink írták 2010

Az új esztendő első napján, a kevés alvás és egyéb tényezők miatt kissé szétfacsart Olvasóinknak jónak láttuk összegyűjteni 2010 legjobb beszólásait. Jó szórakozást! :)

1

Kommentelőinkkel többször megesik, hogy elszalad velük a ló, egyes dolgokat kissé túlkombinálnak, fantáziálgatásba kezdenek. Egy-egy géptípusnál többször felvetődik az a gondolat, hogy mi lenne, ha ezzel, vagy azzal a típusú rakétával lenne felszerelve. Egy ilyen brainstorming után molnibalage eképp fakadt ki:
Ha a hátamra veszek egy rakétát, attól én még nem tudom indítani…

2

A csökkentett észlelhetőségű típusok esetében többször felhozzák a „Plazma-stealth” technológiát, mint lehetséges RCS-csökkentési lehetőséget. Hozzászólóink között vannak a haditechnikai témában kevésbé jártas egyedek is, néha sikerül túlzásokba bocsátkozniuk, ez egyesek számára kihagyhatatlan „magas labda”.

Én is hallottam valamit harangozni valami plazmaizés láthatatlanítóról, és nem is vetném el, mint hülyeséget. … A B-2n is lehet valami ilyen furcsaság, és állítólag még hajtja is a gépet.

Mire a reakció:

Ha már itt tartunk hiperűrsebességre nem tud kapcsolni?

3

A celebvilágba lassan beférkőzik a haditechnika, mint arról Littlejohn álnevű olvasónk tanulságot is tett:

A Liptai Claudia radarkeresztmetszete egyre nagyobb, bár nem is próbál lopakodó lenni. Póttartályait jobb és baloldalt a törzs alatt hordja. Felszerelhető mindennel, ami szem-szájnak ingere. BVR harcban tökéletesen használja tulajdonságait, manőverező közelharcban már nem az igazi. Most éppen vektorál. Levegőben utántölthető, hordozófedélzeti üzemelésre alkalmas. Tolóereje ismeretlen.

4

Gyakran vetődik fel a kérdés, hogy melyik eredetileg egyetlen feladatra tervezett típust van értelme többfeladatúvá „tuningolni”, melyiknél talán inkább nem is kéne próbálkozni. Onedin kapitány néven hozzászóló olvasónknál eképpen borult ki a bili:

Persze kellő erőfeszítéssel egy gőzmozdonyból is lehet hajót építeni…

5

A PAK-FA-val az oroszok végre alkottak valamit, ami nem 4++++ generációs, továbbtuningolt vadászbombázó. Ám sokaknak nem tetszett a gép, sőt így képről mondtak ítéletet a gép képességeiről. Márk néven kommentelő olvasónk is közéjük tartozik, a gépet meglátva így reagált:

Na ezt melyik generációba sorolnátok? Szerintem 5- …

6

Olvasóink között remek megfigyelők is vannak, Agressor álnevű olvasónk is tanúbizonyságot tett erről a radarhullám-elnyelő borítások boncolgatása során:

…egy folyékony cucc, ami megszáradva válik szilárddá…

7

Vlagyimir Putyin júniusban (és sok más időpontban is..) érdekes kijelentéseket tett: az orosz 5. generációs vadász árcédulájáról a riválisok árának mintegy harmada fog csak visszakacsintani, sőt az F-22 Raptornál potensebb gép lesz a manőverezés, hatótávolság és fegyverzet terén. Sokakkal egyetemben Deze75 „álnevű” olvasónk is „kissé” túlzásnak érzi:

A ruszkik beszólásban és nagyot mondásban 6. generációsak!

________

Ha a kommentrengetegben kutatva szembejönnének ehhez hasonló, megmosolyogtató mondatok, ragadjatok billentyűzetet és küldjétek el emailben a szerkesztoseg@htka.hu címre (a linkkel egyetemben)!

20 hozzászólás “Olvasóink írták 2010”

  1. sorry, javítva :) a szilveszter a szerkesztőség tagjaira, többek közt rám is hatással volt és még nem vagyok 100-as. A daze75 valahogy logikusabbnak tűnt :D de az emailcímedet látva már leesett a „deze” ill „dézé” értelme :)

  2. Liptai Klaudiához még 2 apró megjegyzés: a viselkedése és a hajszíne alapján gondolkodás nélkül a „Vörös Agresszor” századba sorolták be! Ezen kívül, megbízható forrásból hallottuk, hogy Klaudia hivatalosan kérvényezte az Amerikai Légierőnél, hogy az A-10 csatarepülők majdani nyugdíjazása után formálisan átvehesse tőle a Warthog, azaz Varacskos Disznó típusmegjelölést… :-))

  3. Na-na! Azért ne sértsük meg szegény A-10-seket, hogy nem mindennapi elnevezésük egy méltatlan utódra szálljon holmi írásos kérvény miatt…:)
    Amúgy pedig:
    Boldog, Békés, Blogolásban, Cikk írásban, Hozzászólásban Gazdag Új Évet Mindenkinek!

  4. Szevasztok:D

    Az a baj hogy elfelejtettem a régi jelszómat így lettem AGRESSOR88

    vilmoci:

    Az tényleg jó volt tacsk0 barátunk ez után nem igen komentált már semmit ha jól emlékszem:D

    A PAK-FA első repülésénél irt gondolatom most szurt szemet de igazából nincs baj vele mert úgy körül irtam,hogy mindenki pontosan értse:D

    Azon gondolkodtam így tömény 2-3 hét buli után hogy szervezhetnénk egy „nyári tábort” ahol ott lenne az összes HTKA olvasó és élőben is lehetne vitatkozni dolgokon.

  5. Köszi Phoenix de aza másik bajom hogy a régi email cimemet töröltem:(

    DE maradok szerintem ennél a névnél igazából ez még jobban is tetszik:D

    A „nyári tábort” komolyan gondoltam szerinted meg valósítható?