|

Lezuhant egy indiai Mi-17

Az elmúlt 3 nap mindegyikére jutott repesemény – pénteken kettő is, ugyanis a szerencsés kimenetelű MiG-31-es baleset mellett Indiában légi katasztrófában odaveszett egy Mi-17-es helikopter. A felszállás után nem sokkal lezuhanó forgószárnyas fedélzetén tartózkodó 12 fő mindegyike életét vesztette.

A szerencsétlenség helyszíne India Kínával határos, északkeleti állama, Arunácsal Pradés: a Tawang-ból Guwahati-ba tartó helikopter a hírek szerint mindössze pár perccel a felszállás után, 12:05-kor zuhant le – a korai hírek szerint egy robbanás után, ám ezt a védelmi minisztérium a hivatalos sajtónyilatkozatban cáfolta.

Indiai katonák a baleset helyszínének közelében

Indiai katonák a baleset helyszínének közelében | Forrás ,

Az IAF szerencsétlenül járt gépen a 3 fős személyzeten felül további 8 fő tartozott a légierő állományába, míg egy altábornagyi rangú személy pedig a szárazföldi erőkhöz.

Ha jól számoltuk, akkor Indiában szeptember óta ez a 4. helikoptert érintő baleset, melyből az egyik szeptemberi és a mostani tragikus kimenetelűnek bizonyult. Legutóbb bő másfél héttel ezelőtt történt – szerencsés kimenetelű – baleset indiai helikopterrel.

2 hozzászólás “Lezuhant egy indiai Mi-17”