|

Orosz-indiai terrorellenes hadgyakorlat folyik Indiában

India nemcsak a Brit Királyi Légierővel szervez közös hadgyakorlatot idén októberben, hanem az oroszokkal is. Velük azonban sokkal földhöz ragadtabbat, mivel itt nem a légierőkön lesz a hangsúly, hanem a hegyivadászokon és a terrorelhárítókon, valamint sor kerül majd néminemű ejtőernyős ugrándozásra is. A tréning az INDRA 2010 nevet viseli, és már 2003-óta minden évben megrendezik a felek, hogy kölcsönösen növeljék tapasztalatukat a lázadó fegyveresek leküzdésében.

Az INDRA 2010 október 16-tól 24-ig tart, az előkészületekkel vasárnap (azaz a tegnapi nap folyamán) végeztek, így jelenleg már folyik az aktív gyakorlatozás. A helyszín az indiai-kínai határ közelében, a magashegységekben van, ahol kiválóan begyakorolhatják a katonák a zord területeken bujkáló lázadók elleni hadviselés fortélyait. Oroszország részéről több mint 200 katona érkezett, akik az Észak-Kaukázusban állomásozó 34. Hegyivadász Dandár kötelékében szolgálnak. Szállításukról egy Iljusin Il-76-os teherszállító gondoskodott.

Indiai ejtőernyősök az INDRA 2007-en (Forrás) ,

’A gyakorlatot vegyes orosz-indiai csapatokba szerveződve hajtják végre a katonák, így javítva az együttműködési képességeket. Ezek a kis létszámú egységek jelenleg is a hegyekben tartózkodnak, ahol olyan feladatokat kell végrehajtaniuk, amilyenekkel szembetalálkozhatnak éles terrorelhárító bevetéseken is. Ez mindkét fél számára rendkívül hasznos, ugyanis Oroszország és India is folyamatosan szembe kell, hogy nézzen a fegyveres felkelők által jelentett fenyegetéssel.’ – mondta az indiai Védelmi Minisztérium szóvivője.

A csapatoknak elsőként járőrfeladatokat kell végrehajtaniuk, melyek során fel kell deríteniük a terroristák feltételezett tartózkodási helyeit, bázisait, titkos földalatti járatait. A hegyi utakon több ellenőrzőpontot alakítottak ki, amelyeken minden csapatnak le kell jelentkeznie, illetve itt pihenhetnek és vehetnek magukhoz muníciót. Az orosz katonák egyébként az ultrakönnyű Permyachka gyalogsági lövedékálló mellényt viselik, mely testük 80 %-át védi a kisebb kaliberű lövedékek és repeszek behatásaitól.

17 hozzászólás “Orosz-indiai terrorellenes hadgyakorlat folyik Indiában”

  1. Hát ez egy inkább sok harckocsizó fejvédő az igaz,hogy nem túl szép,nincs modern hatása,de van előnye:nem sisakba kell ugranod(állítólag annál rosszabb nincs még az ejtőernyősöknek tervezett rohamsisakban is rémálom ugrani),és nem is kell magaddal vinned egy ejtőernyős sisakot(nem rohamsisak)pluszban a rohamsisak mellet.

  2. Nekem a KLMK minta a szíven csücske de ha engem kérdezel vagy a CADPAT vagy a British DPM közül választanám valamelyiket rendszeresített gyakorlónak(az orosz digit floraval az a baj,hogy a szabása nagyon oroszos azt meg inkább kihagynám…9.