|

Lezuhant egy kiképzőgép Mexikóban

A mexikói védelmi minisztérium bejelentése szerint október 6-án lezuhant a légierő egyik Pilatus PC-7 típusú felfegyverezhető kiképzőgépe. A pilóták nem élték túl a balesetet.

A Mexikói Légierő szerda délelőtt elvesztette egyik Pilatus PC-7 típusú repülőgépét. A „#2568” lajstromszámú gép 10:25-kor zuhant a tengerbe, alig 100 méterre a León Gonzalez Pie de la Cuesta bázistól. A PC-7-es egy drogcsempészek elleni bevetésre indult, amikor felszállás közben hajtóműhiba lépett fel. A balesetet követően rögtön riasztották a hadsereg és a haditengerészet egységeit, akik három hajóval indultak a helyszínre. A leküldött búvárok azonban elkéstek, a fedélzeten tartózkodó kétfős személyzet életét már nem sikerült megmenteni.

A helyi lakosok azt nyilatkozták az eseményről, hogy egy hatalmas csattanást hallottak, majd amikor kirohantak a házból látták a gépet az öböl vízébe zuhanni, majd elsüllyedni, de nyoma sem volt az esetleges túlélők mozgásának.

A búvárok most a gép darabjainak összegyűjtésén fáradoznak, hogy ezeket felhasználva kivizsgálhassák a baleset okait.

A Mexikói Légierő közel 60 darab PC-7-est üzemeltet, az első példányokat még 1979-ben kapták meg. Az utóbbi 10 évben 4 gépet vesztettek el balesetben.