|

Összeütközött 2 görög F-16-os

Az elérhető információk szerint tragikus végkimenetelű balesetbe torkollt 6 görög F-16-os szimulált légiharc gyakorlata: az állítólagos 2 vs. 4 gyakorlat során összeütközött a Görög Légierő két gépe, egy F-16C Block 52+ és egy F-16D Block 52+.

Az elérhető információk alapján a Kréta délkeleti partjai mentén fekvő Chrissi közelében, 14:00 magasságában bekövetkezett balesetben érintett gépek a Kréta északnyugati felében, Souda-ban állomásozó 340. Vadásszázad állományába tartoztak.

Az információk alapján mindhárom pilóta katapultált, azonban csak kettőt találtak meg élve. Egyikük állapota nem részletezett, ám súlyosabbnak megnevezett, míg társa lábtöréssel úszta meg a balesetet. A szóban forgó két pilótát egy halászhajó (ez nem megerősített) és a parti őrség helyszínre érkező egységei mentették a tengerből, majd szállították az Ierapetra-i kórházba.

A haditengerészet és a parti őrség által nagy erőkkel megindított mentőakció nem sokkal 17:00 előtt, Chrissi szigetétől délnyugatra találta meg a harmadik pilótát, aki sajnálatos módon nem élte túl a balesetet.

Görög Block 52+ géppár

Görög Block 52+ géppár | Forrás ,

2 hozzászólás “Összeütközött 2 görög F-16-os”