|

Film-front – toborzóanyagok: Finnország

„Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Ugyan kis hazánkban nem kifejezetten erős a haderő reklámozása, a honvédelmi erőknek a hétköznapok szintjén is a lakosság tudatában tartása, ám sok más országban ez nem így van, sőt kiforrott audiovizuális toborzóanyagokkal vannak jelen.

Ezen TV adókon futó reklámspotok, vagy más formában terjesztett anyagok hangvételének megközelítése sokféle lehet. Általában alaprecept a megnyerendő delikvensek felé azon eszközök és feladatok látványos prezentálása, melyekkel összefuthatnak, melyekre specializálódhatnak, stb. (Persze, nyilván nem azt fogják erőltetni, amint példul Abdul épp egy gránátfüzért hajít feléjük) Ezt aztán tálalhatják a’lá natúr, vagy komoly, hősies köntösbe bújtatva, netán viccesebbre véve a figurát.

A finn haderő vonalán nagyobbrészt az utóbbiakból válogattunk párat.

Milyen a finn szárazföldi erőkhöz beadandó ideális CV? Nos az is kiderül ezen videóból.

Olyan munkára vágysz, aminek van is értelme?

:)

20 hozzászólás “Film-front – toborzóanyagok: Finnország”

  1. Bizony, semleges állam voltak, mint mondjuk Ausztria. De mivel a Nagy Medve egyben szomszédos állam is, ezért tőlük is vásároltak.
    Mondjuk a BMP-2, a BTR-60, stb. azért nem az ex Szovjet, Orosz csúcstechnika volt. Elsődlegesen lövészpáncélosokat, tüzérségi, légvédelmi csöves tüzérségi eszközöket, és helikoptereket szereztek be a keleti szomszédtól, mert ezeket akkor is bárhová eladták.
    Bővebben itt mélyedhetünk el:
    http://lemil.blog.hu/2010/02/22/a_finn_hadsereg

  2. A finnek okos emberek…Belátták hogy attól mert orosz a kemény telet akkor is jobban bírja a szovjet technika mint a nyugati..Minyókat is rendszerbe állítottak,mig21et is gondolom az éghajlat miatt is,meg mert ők is mint India gondolom a több országgal való anyagbeszerzési kapcsolatokra esküsznek.Pénzük van,megtehetik…
    A finnek okos emberek:)

  3. „…1948-ban Moszkvában aláírták a szovjet–finn Barátsági, Együttműködési és Segítségnyújtási Egyezményt, amelyben nem szerepelt automatikus segítségnyújtás. Finn részről sikerült azt a kiegészítést is elfogadtatnia a másik féllel, hogy Finnország kívül kíván maradni a nagyhatalmak közötti vitákból. Ez a szerződés 1991-ig volt érvényben.”
    „…A hidegháború idején a finn–szovjet kapcsolatokban fellépő zavarokat (1948, 1958–1959, 1961) a finnek ügyes politikával elhárították. A finn pártok kínosan ügyeltek arra, hogy politikájukkal semmilyen szovjet érdeket ne sértsenek. A gazdasági életben sikeresen megtörtént a termelési szerkezet átalakítása, szoros, és Finnország számára is előnyös gazdasági kapcsolatok épültek ki a Szovjetunióval. Az óriási és igénytelen szovjet piac közelsége hatalmas megrendeléseket eredményezett a finn ipar és mezőgazdaság számára, Finnország pedig a Szovjetunióból szerezte be energiahordozó szükségletének jelentős részét.”

    http://ludens.elte.hu/~briseis/finnugor/egyestort/finn/finntort.html

  4. Vietnám:M16:A vietcong rengeteg katonát talált ugy holtan az amerikai állásokban hogy a fegyver elakadt és kénytelen volt a tűzharcban szerelni.Az m16 köztudottan nem szereti a koszt..
    Irak:M4:Bár az m16 váltása és nagyságrendekkel jobb is a mechanikája és jobban tűri a port,mégis sok hír szólt arról hogy a katonák panaszkodnak a sok karbantartási melóra ami a fegyverrel jár.

  5. A lényeg hogy az orosz nagyobb tűrésmezővel gyártja le az alkatrészeket mint a nyugat.Ebből fakad minden előnye és hátránya.
    Lehetsz precíz csak éppen 2x annyiba kerül és pontosabb is de a harctéren legalább annyit számít az is hogy mennyire bírja az időjárást,a környezeti viszontagságokat.Az is sokat számít hogy kell e javításhoz speciális eszköz,szakértelem,milyen minőségű alkatrész.

  6. Vietnám:M16:A vietcong rengeteg katonát talált ugy holtan az amerikai állásokban hogy a fegyver elakadt és kénytelen volt a tűzharcban szerelni.Az m16 köztudottan nem szereti a koszt.

    Megáll az ész. Öcsém, egy 40 (!!) éve volt. Azóta ‘picit’ mások a nyugati kézifegyverek. Kérdezd Cifut.

  7. Semmi mechanikai különbség nincs az M-16 és az M4 között a lövedék lőportöltetének összetételén változtattak,olyan keveréket használnak ami kevésbé rakódik le a fegyverben így nem tömődnek el a gázátömlő furatok.De azok a hibák amik megvoltak az M-16-nál ugyan úgy jelen vannak az M4-nél is.