|

Kényszerleszállt egy gárdista F-16-os

Kényszerleszállást hajtott végre egy, az Oklahomai Légi Nemzeti Gárda állományába tartozó Lockheed Martin F-16C Fighting Falcon vadászbombázó Oklahoma City nemzetközi repülőterén. A kiszivárgott információk szerint a repülőgépnek hajtóműhiba miatt kellett megszakítania a repülést. A kényszerleszállás során sem a pilóta – akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra – , sem más, földön tartózkodó személy nem sérült meg.

Az Oklahomai Nemzeti Gárda szóvivője szerint a Lockheed Martin F-16C Block 42 típusú vadászbombázó egy teljesen átlagos gyakorló repülésen vett részt augusztus 10-én, kedden, mikor a pilóta hibát észlelt a hajtóműben. A két, 325 gallonos (1230 literes) póttartályt azonnal leoldotta, ezek Chickasha település közelében értek földet. A Légi Nemzeti Gárda egységei a helyi tűzoltósággal összehangoltan jelenleg is keresik ezeket.

F-16C (Forrás) ,

A Tulsa Nemzetközi Repülőtéren állomásozó 138. Vadászezred 125. ‘Tulsa Vipers’ századának állományába tartozó Fighting Falcon a meghibásodás időpontjában Fort Sill légterének közelében tartózkodott. A légiirányítók utasításait követve a Will Rogers Nemzetközi Repülőtér felé vette az irányt, ahol biztonságosan földet ért helyi idő szerint 15:20-kor.
Az ügyet az Amerikai Légierő kirendelt bizottsága vizsgálja.

One Response to “Kényszerleszállt egy gárdista F-16-os”